Saturday, April 13, 2024

Ženske v sodobnem svetu

V sodobni družbi pa ženske vse pogosteje pričnejo pritiskom popuščati, postajajo vse bolj nesamozavestne, ter uteho in podporo poiščejo v kozarčku alkohola. Alkohol učinkuje tako, da večino težav, skrbi in problemov pod njegovim vplivom izgubi realno težo in pomen. Ženske, ki so se zdravile alkoholizma pravijo, da so se opite počutile bolj pogumne, bolj varno in bolj prijetno, ter se tako vsaj za nekaj časa rešile predsodkov, strahov in ne-samozavesti.


Količine popitega alkohola so vsak dan višje

Pitje alkohola pa vodi v past, saj se količina popitega alkohola viša skoraj vsak dan. Ženske se pogosto niti ne zavedajo da že imajo težave z alkoholizmom. Alkoholičarke zelo redko pijejo v družbi in na javni mestih. Za razliko od moških se ženske opijajo na skrivaj.

Pomoč družine in prijateljev

V takšnih trenutkih je prav zagotovo najbolj dobrodošla pomoč družine in prijateljev, ki se z omenjeno težavo tudi prvi soočijo. Podpora in napotitev na zdravljenje je najboljša pomoč, ki jo v tem primeru lahko ponudimo prizadeti ženski. Žensk nikakor ne smemo obsojati, niti ni potrebno odpirati teme, zakaj je do tega sploh prišlo. 

Kategorija:   Novice, Žensko zdravje