Tuesday, May 28, 2024


Atraktivna lokacija

Naselje Atrium se nahaja ob eni glavnih ljubljanskih avenij, na Šmartinski cesti. Točneje, gre za lokacijo na skrajnem vzhodnem delu Zelene jame, med Bežigradom in Mostami, kjer se t. i. Šmartinka sreča s Kajuhovo cesto. Odlična lokacija naselja, ki ga na eni strani obdaja severna ljubljanska obvoznica, z dobrimi povezavami omogoča tudi hiter dostop do centra prestolnice.

Razporeditev objektov

Naselje Atrium je sestavljeno iz dveh sklopov objektov. Ob Šmartinski cesti se bo nahajal daljši objekt, ki bo ločen na stanovanj¬ski in poslovni del. V stanovanjskem delu bo skupaj 175 stanovanj, v velikosti od 24 do 120 m2, do katerih bodo vodili trije ločeni vhodi. Poslovni del naselja pa bo v galerijskem in pri¬tličnem delu objekta ter v celoti obrnjen na  Šmar¬tinsko cesto. V njem bo 12 poslovnih prostorov v velikosti od 21 do 125 m2, v katerih so predvidene mirne dejavnosti in dejav¬nosti, namenjene oskrbi naselja. Poslovni prostori so načrtovani tako, da ponujajo možnost združevanja.

Drugi del naselja  pa sestavlja šest vila blokov nekoliko nižje gradnje. V vsakem vila bloku  bo na voljo 19 stanovanj v velikosti od 41 do 120 m2. Večjo intimo pa bo nudila tudi razporeditev stanovanj, saj jih bo na etažo le 3 do 4. Stanovanja pa bodo zraven večje kvadrature nudila tudi več pomožnih prostorov kot so kabineti, garderobne sobe in podobno.

Zelene površine, parkirni prostori in varovanje

Za marsikoga najlepši del naselja Atrium, so vsekakor zelene površine. Znotraj naselja sta predvidena dva manjša, t. i. »žepna« parka, kjer si bodo stanovalci lahko odpočili od vsakodnevnega mestnega vrveža, otroci pa se bodo lahko brezskrbno igrali na urejenem igrišču.

Umik mirujočega prometa v dve kletni etaži pod parterjem bo omogočil prostor za otroško igro, počitek ali prijetno druženje. V kletnih etažah se poleg parkirnih mest za celotno naselje nahajajo še shrambe in tehnični prostori naselja.

 

Začetek prodaje

Bodoči stanovalci naselja Atrium bodo ključe svojih stanovanj lahko prevzeli spomladi leta 2010. Družba iProjekt je s prodajo nepremičnin pričela v začetku oktobra. 20. junija 2008 so pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje, gradnja naselja Atrium pa je že v polnem teku.


Več informacij:
www.iprojekt.si

Kategorija:   Novice, Urejanje doma
Naslednji prispevek

Z zelenim čajem proti prekomerni telesni teži

13 junija, 2012 0