Friday, July 19, 2024
20 junija, 2019

”BABY SHOWER”: TAKO ORGANIZIRATI ZABAVO ZA NOSEČNICE

By 0 2773 Views

Baby shower zabave za nosečnice oziroma bodoče starše, so nam znane iz različnih filmov, ki smo jih videli po televiziji. Trend pa je prišel tudi v Slovenijo, kjer pa za takšno zabavo nimamo posebnega izraza. Gre za zabavo nosečnice, za njeno organizacijo pa spodaj objavjamo različne uporabne napotke.


Zabavo lahko organizirate sami, lahko pa jo za vas priredijo prijatelji.

ŠTEVILO POVABLJENIH IN IZBIRA LOKACIJE

Ne pozabite dovolj zgodaj rezervirati mize v restavraciji, če imate v mislih večerjo. Če bo zabava doma, načrtujte podroben ”meni”, nosečka pa naj ne igra gostiteljice ali natakarice. Pomembno je, da se zabavate.

TEMA ZABAVE

Zabava mora biti tematsko obarvana. Odvisno od spola otroka, ki ga pričakujete (prevladovanje roza ali modrih barv). Lahko se tudii odločite, da spol otroka razkrijete prav na tej zabavi.

HRANA IN PIJAČA

Najbolje je organizirati samopostrežni bife, tudi, če ste doma. Ker ni smisel, da vse počnete sami, lahko na dom naročite catering, zelo priljubljeni so mini sendvički, tortive, kolački in podobno.

ČAS

Najbolj optimalna dneva za takšne zabave, ki se odvijajo popoldne, sta seveda sobota in nedelja. Čeprav gre za zabavo za nosečnico, se lahko odločite, da jo boste imeli šele po rojstvu otroka.

KAJ PA DARILA?

S kakšnim darilom razveseliti mamico? Povprašajte jo, ali bi želela darila zase ali za dojenčka. Zelo primeren je otroški album oziroma prvi spominski album otroka, kamor bo mlada mamica zapisovala vse o prvih dnevih, tednih in letih dojenčkovega življenja. Najbolje pa je, da jo povprašate, kaj potrebuje in ji prinesete prav to.

 

Ne pozabite na zabavne starševske igrice! To namreč ni navadna zabava in prijateljsko druženje. Naj se bodoča mamica preizkusi v različnih starševskih vlogah in situacijah, tekmujte pri hitrostnem previjanju, pripravite različne kvize in se preizkusite pri poznavanju pravljic in risank …

Kategorija:   cool, Starševstvo
Naslednji prispevek

Koliko stane NIFTY test?

8 julija, 2019 0