Thursday, December 7, 2023
13 junija, 2012

Biti zadovoljen v svoji koži: Prvi korak na poti do uspeha

By 0 829 Views

Kamor vložite največ energije, tam je bodo tudi rezultati najolj vidni. Mogoče se vam zdi, da usmerjate vašo energijo v hujšanje, v resnici pa jo usmerjate v to, kako nesrečni ste, ker nimate idealne postave – pri tem je velika razlika.


Prvo kar morate storiti je, da se imate radi. Da začnete razmišljati pozitivno in v svet zrete z optimizmom. Sprejmite se natančno take kakršni ste. Ne osredotočajte se na vaše pomanlkjivosti temveč prednosti. S takšnim mišlenjem boste kmalu lahko ‘premikali gore’, četudi se vam v tem trenutku hujšanje morda zdi prav to – premikanje gora. Osredotočanje se na slabe in negativne plati življenja, vam zavira, da bi dosegli svoje cilje, pa kakršnikoli že so.

Poskusite biti malo manj strogi do samega sebe. Če ste zadnjič na večerji pojedli kakšen grižljaj preveč, se s tem sprijaznite. Premislite kaj ste naredili narobe in naslednjič storite drugače. Možnosti za popravljanje napak bo še veliko. Še dobro, saj se na napakah vendarle učimo kajne?

Če spoštujete same sebe, vas bodo spoštovali tudi drugi. Sliši se klišejsko toda je res. Bodite ponosni na svoje dosežke, bodisi v službi ali v zasebnem življenju. Če ste zgubili kakšen kilogramček, si čestitajte pred ogledalom in videli boste, da bodo zaradi vaše dobre energije in nasmeška na obrazu tudi v službi opazili manjkajoče kilogramčke. Če bi si zaradi izgulbjenega kilograma rekli, da to ni dovolj in, da vam nikoli ne bo uspelo, potem tega tudi vaši sodelavci morda ne bi opazili, pa čeprav vi hrepenite po tem, da bi vas kdo pohvalil.

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Črno vino ščiti pred pljučnim rakom

13 junija, 2012 0