Wednesday, February 28, 2024

Kačji strup, polževa sluz, placenta in sperma so sestavine, ki bolj spadajo v hišo »Čiračara«, vendar jih kozmetične hiše uporabljajo kot sestavino v svojih kremah proti staranju kože.


Med enega izmed najbolj nenavadnih in neokusnih proizvodov na tržišču kozmetike, uvrščamo kremo proti gubam Snake venom memory cream, ki jo je uporabnikom namenila kozmetična hiša Syence skin care. Majhna embalaža kreme s kačjim strupom, ki naj bi preprečevala obrazne gube, stane 220 evrov.

Iz Kolumbije lahko naročite preparat Baba de caracol oz. polževo sluz, ki obljublja regeneracijo in pomladitev kože ob redni večerni uporabi. Cena preparata stane okoli 20 evrov.

Kar je dobro za imunski sistem teleta, je lahko pravi balzam za vaš obraz, trdijo v danski kozmetični hiši Brand Nanoko, ki želi tržišče osvojiti z losjonom Active first milk. Glavna sestavina losjona je kravji kolostrum (tekočina, ki jih prvih nekaj dni po porodu izločajo mlečne žleze). Kolostrum v svoji liniji uporablja tudi kozmetična hiša Vilcat, ki stavi na izdelke bogate s proteini, encimi in vitamini. Omenjene sestavine naj bi ščitile poškodovano, občutljivo in suho kožo.

FMK Placental je sredstvo proti starostnim gubam, ki vsebuje proteine iz posteljice, na kateri leži dojenček v času nosečnosti. Serum, ki hidratizira kožo in obarva njen ten, proizvajajo v ZDA in stane 130 evrov. Sredstvo naj bi blagodejno in hranljivo delovalo na kožo po mikrodermabraziji in kemijskemu peelingu. FMK Plancental je zanesljiv, sterilen in popolnoma sprejemljiv serum za človeško telo, proteini izločeni iz posteljice pa so idealno orožje proti staranju kože, pravi proizvajalec.

Čudaški izdelek, ki smo ga imeli možnost spoznati v pornografski industriji, prihaja iz Norveške. Glavna sestavina naravne kozmetične linije Skinscience spermin, je spermin, razgradljiva substanca, ki se nahaja v sveži človeški spermi. Spermin je od vitamina D 30 krat učinkovitejši naravni antioksidant, ki napade molekule odgovorne za staranje kože.

Tržna analitičarka Alexandra Richmond pravi, da je tržišče preplavljeno z različnimi proizvodi za nego kože, zato si proizvajalci izmišljajo nove provokacije za deležno pozornost na trgu.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Borovnice za boljši spomin

13 junija, 2012 0