Friday, July 19, 2024

Bodoči starši imajo veliko odgovornost, saj naj bi zagotovili zdravje bodočih rodov. Za spočetje zdravega otroka je po taoističnem izročilu pomembno, da so starši zdravi, da jedo dobro hrano, da mislijo pozitivno in da živijo v mirnem vzdušju. Zelo pomembno je tudi, da se med seboj dobro razumejo.


Taoisti pravijo: če je nekdo rojen s telesno ali duševno motnjo, so za to odgovorni njegovi starši, ki niso poskrbeli za pravilen začetek. Če par načrtuje otroka, mora biti zelo skrben v času začetka spočetja in med nosečnostjo. Da bi omogočil zdravje otroka, mora upoštevati sledeča pravila:
 

  • Ne delamo otroka, če je eden od staršev pijan ali alkoholik. Otrok, ki je spočet v takih okoliščinah, bo imel težave z jetri, in zategadelj živčne in duševne težave. Prav tako ni priporočljivo delati otroka, kadar je eden od staršev zelo utrujen. Tak otrok bo namreč slaboten in bolehen ter ne bo odporen pred boleznimi.
  • Za začetek spočetja tudi ni dobro, kadar smo sredi bitke, dobesedno ali v prenesenem pomenu. Če torej doživljamo veliko prelomnico, se bojujemo za oblast ali golo preživetje, imamo težave v družini ali službi, ni dobro spočeti otroka, ker bo ta hiperaktiven in jezljiv.
  • Otroka ne delamo v času zahoda sonca, ker bo sicer slabo videl. Neugoden čas so tudi nevihte in orkani.
  • Če je eden od staršev pod vplivom drog ali zdravil, bo otrok imel živčne in duševne motnje. Semkaj sodi jemanje zdravil za kronične bolezni, kot sta denimo sladkorna bolezen in zlatenica. To pravilo se nanaša tudi na kajenje.

Spol otroka

Taoisti trdijo, da lahko z načinom spolnega občevanja izberemo spol otroka. V praksi to deluje v 90 odstotkih. Zanimivo je, da moški, ki imajo prezgodnji izliv, pogosteje zaplodijo moško potomstvo. Drugače povedano, če je spolna moč moškega slabša od sposobnosti njegove družice, bo par imel moške potomce. Če pa je moški močnejši, bo zakonski par imel hčere.

Če želimo imeti fanta, pravijo taoisti, da naj bo spolno občevanje kratko, moški mora hitro ejakulirati, preden ženska doživi orgazem. Moški naj izvleče penis napol, tik pred ejakulacijo. Za spočetje ženske mora biti spolno občevanje dolgo, ženska pa mora doživeti mnogo orgazmov. Moški mora prodreti globoko, kolikor lahko in takrat izbrizgati seme.

Glavna podmena teorije o izboru spola je, da ima ženska v cerviksu in uterusu kisle tekočine. Te nevtralizirajo alkalni sokovi med orgazmom. Ker je spermij, ki nosi moški kromosom, počasnejši od onega, ki nosi ženski, lažje preživi kisle pogoje v cerviksu kot spermij, ki nosi ženski kromosom.

Da bi torej spočeli fanta, mora moški ejakulirati zelo hitro, dokler je koncentracija kislin v izločkih ženske visoka. Hitra ejakulacija med penetracijo, ki je še dokaj plitva, podaljšuje razmik, ki ga mora spermij narediti. Ker “ženski spermiji” plavajo hitreje od moških, pridejo prej v stik in nevtralizirajo hitre, kisle izločke pred moškimi spermiji. “Ženski spermiji” se torej vdajo v tem stiku, zato so možnosti, da “moški spermiji” oplodijo jajčece, večji. Da bi spočel deklico, mora moški peljati žensko skozi več orgazmov pred ejakulacijo in z globoko penetracijo. Ker orgazmi povzročajo izločanje alkalnih sokov, ki nevtralizirajo kisline, se povečajo možnosti, da “ženski spermij” oplodi jajčece. Globoka penetracija skrajšuje oddaljenost, ki jo morajo ženski spermiji premagati, zato se povečajo možnosti za spočetje deklice.

Dobro je, da starši iščejo ravnotežje in ne dajejo prednosti enemu spolu na račun drugega. Vsaka motnja jina in janga lahko namreč povzroči veliko težav. Preveč moških, denimo, lahko povzroča pojav nasilja, razrednih napetosti… Moški lahko postane sterilen, če uživa preveč kisle hrane, ki lahko uniči veliko število spermijev. Podobno velja za žensko. Če uživa preveč kisle hrane, izloča toliko kisline, da ne more zanositi. Visoke ravni kislosti pri moškem in ženski lahko nastanejo tudi zaradi plitvega dihanja, ki ne prinaša dovolj kisika za nevtralizacijo kislosti krvi. Kopel z alkalno raztopino lahko pomaga pri spočetju, še zlasti pri spočetju deklice. Trideset minut po sprostilni kopeli lahko par začne z ljubljenjem. Pomemben je tudi prijeten prostor, ki naj ima ugodno sobno temperaturo. Čarobno vzdušje lahko pričaramo tako, da prižgemo eno ali dve sveči, dišečo palčko in poskrbimo za mirno glasbo v ozadju.

Vir: Sokol

Kategorija:   Nosečnost, O nosečnosti
Naslednji prispevek

Bodite aktivne in pozitivne!

13 junija, 2012 0