Tuesday, May 21, 2024

Kljub temu, da so se zunanje temperature spustile do zmrzišča in telo ne sproža ‘senzorja’ za žejo, je potrebno popiti veliko tekočine. V zimskem času je najbolj priporočljivo pitje toplih z antioksidatni bogatih čajev (lipa, meta, jasmin, šipek…). Termično neobdelana čebula in česen imata močan antivirusni in antibakterijski potencial, zato ju vključite v svoje dnevne obroke.


Kljub temu pa se je klicem težko ubraniti samo s prehrano. S prezračevanjem stanovanja, hiše in rednim umivanjem rok, lahko preprečimo prehlad in ublažimo ali celo preprečimo okužbo z virusom gripe.

Če nas bolezen kljub temu položi v posteljo, pa je pravilno prehranjevanje še toliko bolj pomembno.

Starši bi morali vedeti, da prehlajenega otroka z visoko telesno temperaturo ne smemo siliti s hrano. Prenajedanje ne bo pospešilo okrevanja.

Če otrok z visoko telesno temperaturo odklanja hrano, ga z njo ne silite. Tudi pitje naravnih sokov ni najbolj smela odločitev. Včasih sok iz sveže iztisnjenega sadja pospeši prebavo in tako povzroči še eno težavo. Pomembnejše je, da so obroki skromnejši in  pripravljeni iz lahkih nemastnih živil.
 

Kategorija:   Novice, Zdravje
Naslednji prispevek

Pari brez otrok se prehranjujejo bolj zdravo

13 junija, 2012 0