Monday, July 15, 2024

Ali ima smisel za tistih petdeset do sto vojakov, ki branijo našo »suverenost« in zagotavljajo »svetovni mir« nekje v Afganistanu, Bosni, na Kosovu in dva celo v Iraku, vlagati milijarde proračunskega denarja za nakup orožja?


Imel sem to srečo v nesreči, da sem moral svojega enoletnega sina zaradi bolezni odpeljati v bolnišnico v Celju in sicer na pediatrični oddelek te bolnišnice. V oči takoj padejo dve izrazito kontrastni podobi, razpadajoč objekt pediatrije in izredno prijazno, motivirano in ustrežljivo osebje na podirajočem se oddelku.

Pred volitvami vsi politiki pljuvajo in ocenjujejo nedelo pretekle vlade, ko pa imajo sami možnost kaj postoriti za dobrobit naroda, še posebno otrok, na obljube kaj hitro pozabijo. Radi poučujejo, da na mladih svet stoji, vendar v tem primeru in še nekaterih drugih (šolnine), besedo pojedo.

Denar za pediatrično kliniko je bil zbran že pred leti, klinike še vedno ni in se o njej niti ne govori več, z denarjem, ki ga namenjajo nakupu orožja pa bi lahko zgradili nove pediatrične oddelke v večini slovenskih bolnišnicah in tako poskrbeli za bolj zdrav in vesel naraščaj. Vendar ne, orožje je pomembnejše od počutja otrok, mam in očetov.

Vse čestitke zdravnikom in vsem medicinskim osebjem, ki so prisiljeni delati v tako slabih pogojih in s svojo strokovnostjo in dobro voljo poskrbite za srečo in veselje otrok, še posebno pa njihovih staršev.

Še to, opozicije kot da ni ali pa so mediji res tako spolitizirani da o teh, za narod ključnih stvareh, sploh ne govorijo več, ampak samo nalagajo in opravičujejo politike o nujnosti nakupa novega milijarde vrednega orožja in razprav opozicije sploh ne uvrstijo v dnevne novice, če opozicijo sploh še imamo. Sramota in črna pika za vse medije in politike, ki imajo možnost narod obveščati, drugi pa odločati o res potrebnih in nujnih prioritet v Sloveniji. Orožje to vsekakor ni!

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Depilacija

13 junija, 2012 0