Thursday, June 20, 2024
12 septembra, 2014

Bom lahko pozabila na partnerjev skok čez plot

By 0 1135 Views

Partner se zagotovo zaveda, da vam bo prevara zlomila srce. Kljub temu ga vaše čustveno stanje ne skrbi preveč, razmišljanje z ‘malo’ glavo, tisto, ki je znana po tem da nima možganov, ga enostavno požene v naročje druge. »Zgodilo se je samo enkrat,« pa ni opravičljiv izgovor.


Izdaja

Varanje, solze, zdi se, da se vaš svet podira. Prevare ne boste pozabili nikoli in to ne glede kdo vam bo v prihodnosti stopil na pot. Vsako razmerje, v katero je vključena zunajzakonska afera, je podobno slonu v trgovini s porcelanom. Ne govori se veliko, vendar vsaka še tako redka beseda nekaj ‘poškoduje’.  Tihi tedni se lahko zavlečejo v mesece, bolečina lahko traja več let, brazgotina pa ostane za vse življenje.

Odidi

Vsaka prevarana oseba najprej pomisli, da ima vsega dovolj in da skakalca za vedno zapušča. Sama ideja je v danem trenutku najboljša izbira. Oseba, ki ste jo ljubili in ji zaupali je vaše zaupanje in spoštovanje zlorabila za potešitev lastnega ega.

Vendar, ko se enkrat vsebnost adrenalina in kortizola vrneta v normalne okvirje, nastopi čas treznega premisleka. Koliko partnerk/jev je tako psihično stabilnih, da lahko večletno zvezo in stvari ki ju povezujejo (otroci, hiša…), zapusti zgolj po skoku čez plot? Koliko partnerk/jev bo zadržalo ledeno srce po milostnih prošnjah na kolenih?

Veliko lažje je zapisati, kot doživeti na lastni koži.

Če lahko zapustite razmerje, ali ste dovolj močni, da partnerja postavite pred vrata, to tudi storite.  Razum želi oditi, vendar mu srce ne dovoli. Še vedno dopušča možnost, da je bil to le trenutek neracionalnih misli in slabosti.

Inteligenca in varanje

Ljudje smo ena redkih vrst, ki se lahko učimo in sodimo iz izkušenj drugih. Da bi razumeli življenjske izkušnje, modrosti, moralo in pomen romantične zveze, pa so nekateri ljudje enostavno preneumni.

Zavedajo se nezvestobe in razumejo posledice varanja , vendar se kljub temu sprašujejo, kako se bodo počutili po dejanju, ki praktično prizadene vse vpletene.

Zakaj se oseba, ki je dovzetna za varanje, kljub temu odloči za razmerje? Lahko zgolj odgovorimo, da je to v človeški naravi. V življenju se vedno sprašujemo, ali smo potegnili pravo potezo, ali so vse sprejete odločitve koristne in uporabne. Vse skupaj pa še poslabša človeška radovednost, ki nas vedno žene čez prag dovoljenega.

Nekatere zanimajo živali, druge rastline, tretji pa želijo zgolj pokukati na drugo stran ograje. Radovednost ni vedno slaba. Vendar, če se zavedaš posledic, pa kljub temu rineš z glavo skozi zid… kaj naj rečem?

Dva tipa nezvestih

Prvi tip: prevaranta premami ‘naključen’ trenutek strasti. Mogoče gre za bivšo, ali še pred leti nedosegljivo ljubezen, trenutek pijanosti, ali prijateljski zmenek, ki je dobil veter v jadra.

Drugi tip: namerni prevarant, tisti, ki točno ve kaj išče. Sicer se zavedajo, da natikanje rogov ni sprejemljivo, vendar jim ni mar. Kar pa je pri tem tipu najhuje je, da se pred partnerjem pretvarjajo kakor da se ni nič zgodilo, njihova čustva ostanejo nespremenjena.

Odpustiti

Vsi vsakodnevno srečujemo zelo privlačne ljudi. Medsebojna privlačnost, še posebej med ljudmi, ki se srečujejo pogosteje, kaj kmalu privede do spogledovanja. Sledijo sanjarjenja in vprašanja v stilu, kaj bi…, če bi…? Bodimo iskreni: Se ne bi počutili dobro v družbi osebe, ki vas privlači in želi z vami preživeti nekaj prostega časa?

Življenje se vrti okoli tanke nitke morale in vesti. Včasih pa se ta tanka nit enostavno pretrga. Ste partnerja zalotili med večerjo ali sprehodom z drugo/im? Kaj boste storili? Bi ga obsodili brez zanesljivih dokazov? Kaj bi storili v obratnem primeru?

Ljudje smo različni in živimo v različnih okoliščinah. Bi morali opustiti, ali ne? Edin pravilni odgovor na postavljeno vprašanje, je vaš odgovor.

Se je zgodilo enkrat

Zagotovo je to najpomembnejši dejavnik, ki vam bo pomagal pri odločitvi. Vas je partner prevaral večkrat? Obstaja utemeljen sum, da se je za drugimi krili podil še preden ste ga zasačili?

V kolikor se je partner spotaknil in padel v naročje drugi zgolj enkrat, seveda tudi za to ni opravičila, bi bilo o odpuščanju vredno razmisliti.

Vsi delamo napake, včasih celo tako dolgo, da skuhamo godljo iz katere ne najdemo izhoda, ali pa se z nje izvlečemo ko je že prepozno. Včasih se zgolj najdemo na nepravem mestu ob nepravem času. Vsi ti dejavniki pa tvorijo majhen mozaik na poti k prešuštvu.

Vas je partner prevaral večkrat? Nič, enostavno vas ne spoštuje! Ste mu dali drugo, tretjo, četrto… možnost? Ali vas partnerjevi skoki čez plot vzburjajo, ali pa ste neumni. O.K. druga priložnost že, ampak tretja, četrta… Bodite resni! Odidite…

Mu odpustim?

Povsem odvisno kako na dogodek gledate sami. Sami boste najbolje vedeli ali se je vredno boriti ali ne. Je partnerja v naročje druge potisnil vaš hladen odnos do njega? Se počuti nezaželeno? Morda je vredno razmisliti tudi o vzrokih in posledicah.

Sončni žarek upanja

Varanje pa lahko opravi z neredom in različnimi usedlinami, ki so se ustvarile v dolgoletni zvezi.

Včasih nas radovednost ‘prisili’ pokukati na drugo stran ograje. Na koncu lahko celo pridemo do spoznanja, da je trava na naši strani plota lepša in bolj zelena. V nekaterih primerih skok čez plot pomaga ponovno razplamteti že dolgo zaprašene zakonske strasti.

Vas je prevaral enkrat, vaša podzavest pa ne želi odpustiti, ter vas vedno znova in znova opominja na trenutek slabosti, nerazsodnih misli in dejanj? Potolažite se s tem, da ste se opekli zgolj enkrat, drugič se ne boste več.

Partnerju, ki vas je prevaral in zlomil srce, je težko ponovno zaupati. V kolikor pa mu ponudite še eno priložnost, pa mu dajte jasno vedeti, da je le-ta tudi zadnja. 

Preberite še:

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Zakaj ženske varajo tako zlahka

12 septembra, 2014 0