Monday, July 15, 2024

Noseča Liv Lorent, umetniška direktorica »Balletlorenta« skupaj s še šestimi poklicnimi balerinami, želi v svojem naslednjem baletnem projektu angažirati 12 nosečnic. Baletna predstava »MaEternal«, bo svojo krstno uprizoritev doživela v mesecu maju, v angleškem mestu Newcastleu. Organizirala je avdicijo, ki ji bo omogočila izbrati 12 najprimernejših in najboljših nosečih balerin.


Lovrentova, ki inspiracijo očitno črpa iz svoje nosečnosti, se je v predstavi odločila s publiko deliti občutek, kako lepo je v sebi nositi novo življenje.

»To je še en od projektov, ki sem si ga vedno želela realizirati. Do sedaj so v mojih predstavah nastopali otroci, športniki, upokojenci, zdravniki… V svojih predstavah želim pokazati koreografijo različnih človeških fenotipov. Človeški jaz, se razlikuje z načinom s katerim se posamezna skupina ljudi premika in to je to kar me v mojih predstavah edino zanima,« je dejala za Reuters.

Edini pogoj, ki ga morajo nosečnice izpolnjevati, če se želijo prijaviti in sodelovati na avdiciji je, da bodo do premiere 14. maja noseče najmanj 32 tednov.