Thursday, March 23, 2023
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Čarobni dan v Lipici

By 0 172 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Namen Čarobnega dne je družinam omogočiti  aktivno  preživljanje prostega časa v naravi, hkrati pa ima dogodek tudi humanitarno noto. Vsota, ki so jo dogodku namenili pokrovitelji, bo namreč stotim otrokom iz socialno šibkejših sredin omogočila celoletne brezplačne obšolske aktivnosti; učenja tujih jezikov, športnih veščin, glasbenih in plesnih podvigov in še in še. Naj  ob tem povemo, da sta prvi Čarobni dan, ki je 30. avgusta 2009 potekal v Arboretumu Volčji Potok in drugi, ki ga je 20. decembra 2009 gostilo Mariborsko Pohorje, presegla vsa pričakovanja, saj je zbrana vsota na vsakem izmed njih zadostovala za kar 220 otrok, ki tako od avgusta oz. decembra že obiskujejo brezplačne obšolske dejavnosti po lastni izbiri.

Tretji v nizu Čarobnih dni, bo potekal v deželi Lipicanca, ki se bo dan spremenila v čisto pravo pravljično pokrajino. Družine bodo na prostranstvih Kobilarne Lipica deležne vodenega ogleda kobilarne, ki letošnje leto praznuje častitljivih 430 let, ogleda treninga in predstave klasične šole jahanja, sodelovanja v številnih kreativnih delavnicah in glasbenih užitkov za katere bodo poskrbeli Saška Lendero, Kingston, Trkaj, Foxy Winx Show, Damjana Golavšek, Kalamari, Marko Vozelj in Alenka Gotar.

Stalnica Čarobnega dne je tudi gesta v obliki družinske vstopnice za ceno ene! Torej bo vsa družina lahko preživela čudovit dan v Lipici za ceno ene vstopnice, ki znaša 17€.

Družinske vstopnice so na voljo preko spletne prijave na www.carobnidan.si
Travniki Kobilarne Lipica bodo v nedeljo, 18. aprila, v znamenju otroške sreče, iskrenega veselja in plemenitih dejanj.  Več o dogodku na www.carobnidan.si

Komentarji