Saturday, December 2, 2023

Čeprav smo zakorakali v 21. stoletje pa je orgazem še vedno tema, ki v družbi pogosto povzroči rdeča lička. Po drugi strani pa želimo o njem izvedeti čim več.


Znanstveniki še vedno ne morejo jasno in natančno odgovoriti na vprašanje kaj sploh orgazem pomeni. Njegova definicija se v glavnem nanaša na trideset čustvenih in telesnih dejavnikov, ki jih izzovejo pri povprečnemu človeku. Prinašamo nekaj zanimivih in manj znanih dejstev o orgazmu:

  • Količinski popust: povprečen volumen moškega ejakulata znaša okoli deset mililitrov. Povprečen moški v svojem življenju izloči okoli petdeset litrov ejakulata. Toplo vam priporočamo, da se ob osvajanju prijetne mladenke od omenjenega podatka distancirate.
  • G-točka ni izključno domena žensk: Že precej časa je znano, da se v ženskem telesu nahaja nekaj zelo občutljivih točk, ki lahko v pravem trenutku postrežejo z eksplozijo užitkov. Tudi moško telo ima takšne točke, če smo natančnejši tri. Frenulum je točka na glavici kjer se spajata perpucij in kožica na spodnjem delu penisa, perineum ali presredek (področje med testisi in anusom), ter prostata. V kolikor ste se sposobni rešiti okovov globoko ukoreninjenega mnenja o moški seksualnosti, boste odkrili povsem nov erotični svet, za katerega dolgo niste vedeli, da sploh obstaja.
  • Menstruacija:  moški orgazem doživljajo enako intenzivno v vseh obdobjih, pri ženskah pa obstajajo obdobja, ki so enostavno boljša od drugih. Znanstveniki so odkrili, da se lahko ravno obdobja med menstrualno krvavitvijo pohvalijo z najbolj močnimi orgazmi. Na žalost pa je to obdobje, ki se pri številnih ženskah ne proslavlja s povečano spolno slo. Znanstveniki trdijo, da močnejšim orgazmom v tem obdobju botruje boljša prekrvavitev medeničnih organov, kar povečuje intenzivnost orgazmov.
  • Pripravljeni, pozor, zdaj: povprečna hitrost moškega ejakulata je 45 kilometrov na uro. Zaradi krčenja mišic pa lahko brizgnejo tudi do višine enega metra. Ravno nasprotno pa lahko trdimo o hitrosti spermijev, ki v času intenzivnega plavanja dosežejo hitrost en centimeter na petnajst minut.
  • Glasno stokanje je pol zdravja: ženske smo različne, zato se tudi zvočna kulisa med seksom razlikuje. Glasno stokanje ob dveh zjutraj bo prav gotovo prebudilo vse, še tako zaspane sosede. Prav spontana glasnost pa je znak, da v postelji stvari delujejo tako kot morajo. Raziskava je celo pokazala, da glasne ženske odlično vplivajo tudi na svoje partnerje.
  • Repete: večina žensk je sposobna doživeti zaporedne verižne orgazme. Rekord z največ orgazmi je uspel zdravnikoma Williamu Harthmanu in Marilyn Fithian, ki je v eni uri doživela 134 orgazmov, kar pomeni več kot dva orgazma na minuto. Raziskave so še pokazale, da lahko ženske verižne orgazme doživijo tudi med opravljanjem čisto navadnih vsakodnevnih opravil kot npr. česanje las, božanje kolen,…
  • Naravna selekcija: veliko časa so znanstveniki namenili preučevanju bistvu klitorisa, organa, ki je namenjen zgolj nudenju užitkov. V svoji zelo kontroverzni knjigi The Naked Ape pisatelj Desmond Morris postreže z nekaj zanimivimi tezami, ki jih je kasneje potrdila tudi sodobna znanost. Morris trdi, da ženski orgazem ne služi zgolj kot spodbujevalec spolne aktivnosti, temveč služi ženskemu izčrpavanju, ki jih po spolnem odnosu prisili v nekaj minut počitka. S tem ženskemu organizmu omogoča lažje spočetje. To, da ženske z nekaterimi moškimi nikoli ne doživijo orgazma, pa je samo del naravne selekcije, so potrdile nekatere raziskave. Samo najbolj strpni, najbolj domiselni in skrbni moški lahko ženske pripravijo do orgazma, s čimer se poveča tudi sposobnost spočetja.
Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Tudi z malo truda lahko dekle popeljete do vrhunca

16 novembra, 2012 0