Wednesday, February 28, 2024
2 februarja, 2022

Če imate slab odnos s svojimi starši, naredite tole

By 0 756 Views

Slabi medsebojni odnosi v družini vplivajo na kvaliteto našega življenja. Lahko nas zaznamujejo v tej meri, da potem v mladosti pridobljene slabe izkušnje prenašamo tudi na svojo lastno družino. Marsikdo potrebuje zgolj dober nasvet kako izboljšati takšne odnose, pa ne ve kako se tega lotiti. Kako torej izboljšati slab odnos s starši?


 

Poskušajte jih razumeti

Zdaj, ko ste že odrasli, morate na starše gledati z drugačnimi očmi, kot takrat, ko ste bili otroci. Poslušajte njihovo zgodbo, saj jo zdaj lahko bolje razumete. Morda so kdaj kakšno stvar storili narobe, čeprav so pričakovali drugačen razplet. Noben starš ni popoln, vsi pa so se zmeraj trudili, da bi njihovim otrokom bilo najlepše.

 

Pozabite na stare zamere

Preteklost naj ostane preteklost. Ne glede na to, kaj se je v vaši družini zgodilo, poskusite oprostiti določene zadeve in se premaknite naprej. Storite to zase, da vam prinese mir v življenje, s tem pa boste tudi lažje zadihali. Ne pozabite, da starši ne bodo zmeraj z nami. Pazite, da ne bo prepozno.

 

Skupaj obujajte spomine na trenutke, ki ste jih preživeli skupaj

Velikokrat se prej osredotočamo na slabe trenutke, kot pa na dobre. Poskusite obuditi spomine na stare dni, na dogodke, katerih ste se skupaj s starši udeležili, na trenutke, ko ste bili skupaj srečni. Tako boste hitreje spet našli tisto iskrico v vašem odnosu, ki je z leti že ugasnila.

 

Ne pričakujte, da se bodo spremenili

Čeprav sta za dober medsebojni odnos potrebni dve strani, je včasih bolje, da stopimo korak nazaj in nehamo pričakovati določene spremembe. Starši so vseeno že bolj v letih in imajo svoj način razmišljanja, s katerim se pogosto sami ne strinjamo. Poskušajte to sprejeti in vaš odnos gradite na drugih stvareh, v katerih se strinjate.

 

Kategorija:   Starševstvo
Naslednji prispevek

Kako usklajevati starševstvo in kariero?

25 marca, 2022 0