Wednesday, February 28, 2024
15 februarja, 2023

Če počnete katero od teh stvari, počasi uničujete razmerje

By 0 869 Views

V srečnih in zdravih razmerjih oba partnerja skrbita drug za drugega, se spoštujeta in pazita, da se pogovarjata o svojih čustvih ter občutkih. V dolgotrajnih (in tudi krajših) razmerjih pa večkrat pride tudi do neke točke, ko se je treba odločiti, ali je vredno nadaljevati ali ne. Morda se niti ne zavedate, ampak z določenimi dejanji in obnašanjem počasi uničujete vaše razmerje, ne da bi se tega sploh resnično zavedali. Marsikdo to ugotovi šele takrat, ko je že prepozno.


Resnim pogovorom se izogibate s humorjem in šalami

Tako deluje obrambni mehanizem marsikaterega posameznika. Ko se je treba resno pogovoriti, tudi o občutljivih temah, ki jih je sicer težko načeti, začnete zbijati šale, da bi se izmuznili stresni situaciji, v kateri ste se znašli. Partner, ki mu je že iz začetka težko začeti težek pogovor, se zaradi tega počuti še slabše.

Nehote se odmikate in iščete izgovore

Drugi se takrat, ko pride do težav, velikokrat raje umaknejo in se delajo, kot da se nič ni zgodilo. V resnici vas težava, na katero ste naleteli, potem še toliko bolj gloda, ker ste se izognili pogovoru oziroma možnosti, da jo poskusite rešiti. Če se boste v vsaki stresni situaciji zgolj umaknili in se delali, da je vse lepo in prav, bo v vašem razmerju slej ko prej počilo.

Ne dajete svojemu partnerju vedeti, da ga cenite

V dolgotrajnih razmerjih ljubezen večkrat postane smaoumevna, kar ni prav. Povejte mu, da ga ljubite, pohvalite ga, dajte mu kompliment.

Kategorija:   Nasveti