Thursday, February 22, 2024
2 marca, 2022

Če se vaš otrok obnaša tako, morate nemudoma ukrepati

By 0 3168 Views

Če pri svojem otroku zaznate spodnje vedenjske vzorce, je skrajni čas, da ukrepate. To so lahko namreč znaki, da se vaš otrok ne počuti dobro v svoji koži in trpi. Vzrok je lahko psihičnega izvora, lahko pa tudi fizičnega. Da ugotovite, kaj je privedlo do sprememb v obnašanju, se najprej skušajte pogovoriti z njim. Če to ne zadošča, vam svetujemo, da se posvetujete z zdravnikom oziroma pediatrom.


Nezainteresiranost za stvari okoli sebe

Igranje je nekaj, česar se vsak otrok razveseli. Če pri svojem opazite, da nima volje do igrač, potem ga verjetno nekaj muči in je zaradi tega nesrečen.

Padec imunskega sistema

Padec imunskega sistema in slabo počutje je prav tako pokazatelj, da je z otrokom nekaj narobe. Bodite pozorni na njegovo počutje, ne samo na morebiten slab izgled.

Pomanjkanje apetita

Tudi to ne pomeni nič dobrega. Potrebno je analizirati zakaj do tega prihaja. Če je celi dan jedel sladkarije, potem v času kosila ne more biti lačen. V nasprotnem primeru pa pomeni, da morda doživlja kakšno notranjo stisko.

Nenadne spremembe v razpoloženju

To je znak, da se v otroku nabirajo močna čustva, ki jih ne zna spustiti na plan. Spremembe v razpoloženju so seveda normalne, če pa do njih prihaja nenadoma, vsak dan bolj, pa je morda čas, da ste na to bolj pozorni.

Asocialnost

Čeprav šola ne predstavlja ustanove, v katero bi otroci najraje zahajali, pa jim prav tako ne bi smela predstavljati večjega problema. Morda se tam ne razume s sošolci, ima problem s kakšnim učiteljem. Morda se zgolj ne počuti sprejetega. Skupaj poiščite razlog in pomagajte svojemu otroku, da se znebi strahov, ki jih drži v sebi.

Kategorija:   otrok
Naslednji prispevek

Otroci, ki so rojeni marca, so nekaj posebnega

8 marca, 2022 0