Wednesday, April 24, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Cearski praženec z borovnicami

By 0 253 Views

Sestavine:

25 dag borovnic,
18 dag moke,
4 jajca,
2 dl mleka,
sladkor,
4 žlice mandljevih lističev,
maslo,
sol


Priprava:

Mandljeve lističe popražimo v oplasteni ponvi. Beljake in ščepec soli stepemo v trd sneg. Moko, mleko, rumenjake, ščepec soli in žličko ali dve sladkorja zmešamo, da dobimo gladko testo, v katerega na koncu rahlo vmešamo še sneg.
V ponvi segrejemo maslo, dodamo pol borovnic in pol mandljevih lističev, ki jih prelijemo s polovico testa. Spodnjo stran zapečemo, previdno obrnemo in popečemo še na drugi strani. Praženec potem raztrgamo na koščke in še kratko popečemo. Ponovimo, da porabimo vse sestavine. Postrežemo s sladoledom in stepeno smetano.