Saturday, July 20, 2024

Vprašanje, ki ga dobi skoraj vsaka mlada mamica. Še dobro se nismo navadili drug na drugega a že sprašujete po drugem otroku.


Po porodu mamica potrebuje nekaj časa, da se vrne v stanje, kot je bila pred porodom in se znova počuti dobro v svoji koži. Navadno je drugi otrok zadnja stvar na njenih mislih.

Seveda obstaja tudi znanstven pogled, koliko časa bi moralo miniti med dvema nosečnostma. In sicer so včasih trdili, da je idealno, če med dvema nosečnostma mine 24 mesecev. Danes, med novimi študijami, zasledimo mnogo manjšo razliko in sicer le 12 mesecev.

To eno leto predstavlja zadosti časa, da se zmanjša možnost komplikacij pri materi in otroku kar se tiče poroda.

Vseeno pa se bosta starša sama odločila kdaj je zanju primeren čas za drugega otroka, če sploh kdaj.

Danes družbi tako ali tako mnogo stvari ni po godu. Ali si za otroka prestar ali premlad, morda pa imaš le enega, ko bi po mnenju drugih moral imeti vsaj dva. Zunanji vplivi povzročajo stres in na mlad par ali družino izvajajo pritiske in jih spravljajo v neprijeten položaj.

Ko nekomu postaviš vprašanje zakaj še nima drugega otroka se malce ustavi in premisli. Preveč je situacij kjer si par želi še enega otroka pa ne more zanositi. Ali pa se nasploh srečujeta z neplodnostjo, in jima vaša vprašanja vtirajo sol na rano.

Kategorija:   mama, Starševstvo