Wednesday, April 24, 2024


Letošnjo jesen bodo na Cicibanovih policah prevladovale tople jesenske barve in metalni odtenki. Kolekcija zajema udobne in tople čevlje, primerne za vsako priložnost ter pripravljene na nove izzive in dogodivščine.  Dovršenost in kvaliteta obutve Ciciban sledita tudi to sezono modnim smernicam…
Pomembnost izbire prave obutve

V obdobju rasti potrebuje otroško stopalo primerno zaščito in oporo pri vzpostavljanju svojih prvih korakov. Zato je v času razvoja stopala potrebno posvetiti posebno pozornost izbiri obutve, ki naj bo pravilno oblikovana.

  • Čevlji morajo biti dovolj mehki in zračni.
  • Čevlji naj bodo anatomsko oblikovani.
  • Sprednji del mora biti dovolj širok, da lahko otrok pri hoji s prsti grabi podlago.
  • Čevelj mora biti dovolj visok, da se lahko prsti neovirano gibljejo, hkrati pa mora biti oblikovan tako, da ga je mogoče na stopalo pričvrstiti z vezalkami ali z ježki. Stopalo v čevlju ne sme opletati.
  • Obutev naj ima poudarjen in podprt notranji vzdolžni stopalni lok.
  • V zadnjem delu naj ima obutev petnico in podaljšan njen notranji rob tako, da se petnica pri hoji ne nagiba navznoter.
  • Obutev naj bo iz mehkih in naravnih materialov.

»CICIBAN otroški čevlji omogočajo s svojo anatomsko obliko in načinom izdelave primerno gibljivost, zaščito ter udobnost in stabilnost otroškemu stopalu. Starši morajo biti predvsem pozorni, da mesečno preverjajo velikost obutve in le-to ustrezno menjajo. Otroško stopalo namreč raste zelo hitro in so čeveljci lahko premajhni že v nekaj mesecih.
Vsako otroško stopalo je v svojem razvoju svojstveno in se razlikuje od otroka do otroka, zato ni priporočljiva nošnja že nošenih čevljev starejših otrok.«
Prim. mag. Ludvik Travnik, dr. med., specialist ortoped
www.ciciban.info

Kategorija:   Moda, Novice
Naslednji prispevek

Naravna cepiva proti gripi in prehladu

13 junija, 2012 0