Saturday, April 13, 2024

Ste ženska in želite povečati svoj libido? Najbolje bo, da primete za kozarec črnega vina. Črno vino, z razliko od ostalih alkoholnih pijač, najbolj povečuje spolno slo, pravi raziskava, ki so jo izvedli italijanski zdravniki.  


Italijanski zdravniki so previdni, saj pravijo, da sta pri uporabi črnega vina kot afrodiziaka potrebni previdnost in razsodnost. V raziskavi je sodelovalo 800 žensk starih med 18 in 50 leti. Ženske so razdelili v tri različne skupine.

V prvo skupino so vključili ženske, ki so dnevno popile vsaj dva kozarčka, v drugi skupini so bile ženske, ki so dnevno popile kozarček črnega vina in v tretji tiste, ki alkohola sploh ne pijejo.  

Je skrivnost v antioksidantih?

Ženske, ki so dnevno popile dva kozarčka črnega vino so bile izključene iz raziskave, saj je obstajal sum na alkoholizem, ostale pripadnice lepšega spola pa so odgovarjale na vprašanja povezana s spolno slo. Rezultati so pokazali, da so ženske, ki dnevno zaužijejo kozarec črnega vina, pokazale večje zanimanje za seks.  

Še vedno pa ni znano, zakaj vino povečuje libido. Zgolj ugibanja o številnih antioksidantih, ki pomagajo k boljši prekrvavitvi, odgovora še niso dala.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Omega-3 maščobne kisline za boljše razpoloženje

13 junija, 2012 0