Tuesday, May 28, 2024

V knjigi (Dream On It, Unlock Your Dreams Change Your Life) strokovnjakinje za sanje Lauri Loewenberg smo pobrskali po poglavju, ki razlaga pomen čudnih sanj v nosečnosti.


Sanje o materi

O mami pogosto sanjamo že pred samo nosečnostjo. Običajno predstavlja pozitiven lik, ki predstavlja dejstvo, da se boste kaj kmalu tudi same soočile z materinstvom. Negativen lik matere se v sanjah ponavadi pojavi med neuspešnimi poskusi spočetja, kar odraža nemoč in jezo pri doseganju materinstva.

Sanje o ribah, paglavcih in drugih vodnih živalih

Te sanje se ponavadi pojavijo v prvem tromesečju nosečnosti, riba ali paglavec pa prevzameta plavalno vlogo ploda v plodovnici. Te sanje izzove spoznanje o nosečnosti in razvoju ploda.

Sanje o rojevanju hišnega ljubljenčka

Ko se embrio razvija, ter počasi in zanesljivo zapušča obliko paglavca, se v sanje prikradejo hišnih ljubljenčkih. Razlog lahko najdemo v razvojnem obdobju ploda. Njegova glava je velika in ljubka, telo drobno in krhko, ter spominja na ljubkega hišnega ljubljenčka. Sanje so zavesten odziv na videz zarodka in razvoja materinskega instinkta. Okrogla glava in velike oči sta fenomen, ki ga imenujemo pedomorfizem.

Sanje videnja skozi trebuh

V drugem tromesečju nosečnosti se na zavestno podzavestni ravni rodi velika želja po opazovanju ploda v trebuhu. Rodijo se omenjene sanje. Sanje, ko dejansko vidiš v svoj trebuh, povzroči nestrpnost povezana z veliko željo videti svojega otroka.

Sanje o seksu

Sanje o seksu so redne spremljevalke drugega tromesečja nosečnosti. Vzrok lahko poiščemo v hormonskih spremembah in neobremenjenostjo z velikim trebuhom v tretjem tromesečju nosečnosti. Še vedno se počutite seksi in zapeljivo. V podzavest se prikrade strah, da bodo zapeljive obline kmalu zgodovina. Želite izkoristiti svoje zapeljivo telo in vse večje prsi.

Sanje da ste nekje pozabili otroka

Sanje pomenijo, da se zavedate bližajoče odgovornosti. S tem pa se rodijo različni strahovi, ki se v sanjah poigravajo z vami: npr. odšla sem v trgovino otroka pa pozabila v avtu… Sanje o spontanem splavu in izgubi otroka se nanašajo na strah povezan z vašim zavedanjem do odgovornosti.

Sanje o besu in jezi

Bolečine v hrbtu, nogah, glavoboli in slabost so vse znane spremljevalke nosečnosti. Čez dan poskušate na to pozabiti, jeza in bes pa se posledično pojavita v sanjah. Te sanje so zgolj varovalka, da se lahko čez dan nekoliko zadržite.

Sanje o smrti

Sanje o smrti so resnično zastrašujoče, pogosteje se pojavijo v zadnjem tromesečju nosečnosti. Sanje o lastni smrti vam v podzavesti pomagajo zapustiti staro življenje, ter pomagajo lažje vživeti se v novo vlogo – vlogo mame.

Sanje o smrti drugih je simboličen prikaz bližajočih sprememb v razmerju. Ne glede kdaj v življenju te obiščejo sanje o smrti, te preprosto pomenijo spremembo. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

PRIHAJA 9. OTROŠKI BAZAR

4 septembra, 2014 0