2 žlici olivnega olja
60 g čebule
2 stroka česna
60 g riža
1 dl juhe
200 g mlete govedine
200 g mlete svinjine
sol
poper
majaron
peteršilj
120 g paradižnikove mezge
1 žlica olivnega olja
1 žlica sladkorja
1 žlica moke
sol
rožmarin
muškatni orešček
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula ovene, dodamo strt česen in nato riž. Prilijemo juho, premešamo in naj se preduši toliko, da bo riž na pol kuhan. Ohlajenemu rižu z rokami primešamo mleto meso in oblikujemo v kroglice. Če je masa premokra, si pomagamo z drobtinami. Čufte zlato rumeno opečemo na malo maščobe. V paradižnikovi omaki jih podušimo še 15 minut.
Na maščobi zarumenimo sladkor, dodamo moko,
vse skupaj prepražimo. Primešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z juho. Začinimo in še malo pokuhamo.