Thursday, April 25, 2024
13 junija, 2012

Cvetličar svetuje: Izbira cvetja na poroki

By 0 1617 Views

Ko se boste ali pa ste se že, začele pogovarjati o cvetju na poroki, boste dobile ogromno »dobronamernih« nasvetov. Katero cvetje je primerno in katero ne, katera barva je prava in katera ne, vsi vam bodo prav radi svetovali. Moj nasvet je, da če vam je neka vrsta  cvetja zelo, ampak res zelo všeč, če ste vanjo zaljubljene, jo imejte. To je vendar vaš dan!


Vedeti pa morate, da ima nekatero cvetje tudi slabe lastnosti, ki znajo zelo vplivati na vašo odločitev.

Vonj. Vonj je zelo pomemben. Šmarnice, navadne travniške marjetke ali ivanjščice, lilije, rman, gipsofila ali šlajer. Vse te imajo tako močan vonj, da je lahko zelo neprijetno cel dan vonjati to cvetje.

Če se boste kljub temu odločile za cvetje z zelo intenzivnim vonjem, se zna zgoditi, da bo komu dejansko slabo, lahko celo omedli. Zato bi vam ga jaz odsvetovala. V vsakem primeru, vas bo na to opozoril dober cvetličar ali cvetličarka.

Nekatero cvetje ima v sebi zelo velik delež vode. To so ponavadi čebulnice, kot so tulipani, narcise, ostalo spomladansko cvetje, hortenzije in lokvanji. To cvetje je zelo občutljivo na visoke temperature, posebej če je vezano v klasičen šopek in ni iz njega narejen šopek v »mikrofonček«, kar v florističnem jeziku pomeni osnovo z gobo, ki vsebuje vodo. Sicer obstajajo določeni preparati, ki poskrbijo, da je cvetje dalj časa videti sveže.  

Da pa ne bi prišlo do neljubega dogodka kot na primer, da vam šopek popolnoma oveni, imejte vsaj enega nadomestnega. Ko vam prvi oveni, ga enostavno zamenjate.  

Z omenjenim cvetjem je zelo težko držati osrednjo nit, kar se tiče cvetja. Vse je odvisno od letnega časa in vremena na poročni dan. Če gre za toplejši dan, vam bo tako cvetje hitro ovenelo. V tem primeru bi za ustvarjanje celostne podobo predlagala barvo cvetja. Kar pomeni, da se izbere več vrst cvetja v določeni barvi in se skozi vse dekoracije ponavlja.

Vzemite si čas za obisk cvetličarne. Pogovorite se s cvetličarjem ali cvetličarko, tako da bosta našla kompromis med željo in na drugi strani realno možnostjo in optimalno izvedbo. Povejte svoje želje. Če jih nimate točno izoblikovanih, to povejte cvetličarju. Ta vam bo najprej predlagal nekaj možnosti, potem se bosta pa skupaj odločila. Detajle in izvedbo prepustite njemu. 

www.SlikoMat.com

Monika Zver dipl. ing.agr.
Pieris d.o.o.
Cesta v Mestni log 20
1000 Ljubljana
tel.: 00386 1 42 33 300
fax: 00386 1 42 33 301

Kategorija:   Novice, Poroka
Naslednji prispevek

Vpliv marihuane na kosti

13 junija, 2012 0