Thursday, July 18, 2024

Vabljeni na dobrodelno dražbo za nakup aparata za podporo dihanja
OSCILACIJSKI RESPIRATOR in se tako pridružite se dobrodelni akciji


Kdaj? 27. septembra 2006 ob 18. uri

Kje? v Galeriji Fotografija, Mestni trg 8 v Ljubljani

Vse znanje in požrtvovalnost zdravniškega osebja pa včasih ni dovolj in brez aparatov, ki pomagajo nebogljenim bitjem, bi bil boj še težji in večkrat tudi izgubljen. Ker pa so ti aparati zelo dragi, si Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom trudi z mnogimi akcijami zbrati potrebna finančna sredstva.

Galerija Fotografija in revija National Geographic Junior, ki jo izdaja Založba Rokus, sta se lani Društvu prvič pridružila v akciji zbiranja denarja za nakup UZ naprave. S prodajo fotografij, ki so prispele na 1. Juniorjev natečaj za naj fotografijo, smo na dobrodelni dražbi v Galeriji Fotografija, 28.10 2005 pod vodstvom gospoda Mitje Meršola zbrali 466.000,00 SIT. Še enkrat toliko je dodal izdajatelj revije National Geographic Junior, Založba Rokus in tako je znašal skupni znesek, ki smo ga nakazali Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom za nakup ultrazvoka 932.000,00 SIT.

Tudi letos bomo v Galeriji Fotografija ob zaključku razstave najboljših fotografij z letošnjega fotografskega natečaja revije National Geographic Junior organizirali dobrodelno dražbo, na kateri se bomo s prodajo fotografij mladih fotografov pridružili akciji zbiranja denarja za poseben APARAT ZA PODPORO DIHANJA – OSCILACIJSKI RESPIRATOR, ki omogoča hkratno dodajanje posebnega plina za širjenje pljučnih žil (dušikovega monoksida).

Novi oscilacijski respirator bo omogočil predihavanje novorojenčkov, pri katerih zdravljenje z doslej razpoložljivimi respiratorji ni bilo dovolj učinkovito in je bilo lahko povezano z dodatno poškodbo pljuč.
Respirator stane približno trinajst milijonov slovenskih tolarjev, pri zbiranju denarja Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom v akciji "Da bi jih preživelo čim več« še pomagajo Athena Svetovanje d.o.o., Radio DUR in TV Pika.

Vse nagrajene fotografije si lahko od 19. septembra do dneva dražbe v galeriji tudi ogledate, in sicer od torka do petka od 12h do 19h in v soboto od 10h do 14h. V nedeljo in ponedeljek je galerija zaprta.

Več o lanskoletni akciji zbiranja denarja za UZ in letošnji za respirator si lahko ogledate na

http://www.nedonosencek.net pod Donacije.

VLJUDNO VABLJENI!

Barbara Čeferin
Carmen Lašič
dr. Lilijana Kornhauser Cerar
Galerija Fotografija
National Geographic Junior
Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Triletnik kupil avto prek spleta

13 junija, 2012 0