Sunday, May 28, 2023
13 junija, 2012

Da bo škoda prazničnih pojedin čim manjša

By 0 442 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Mediji so v teh dneh polni nasvetov, kako zmanjšati škodo, ki jo lahko vašemu organizmu, predvsem postavi, naredijo razne božične in novoletne pojedine ter popivanja. Med njimi je tudi nekaj precej uporabnih in ne tako zelo krutih, ki jih je "požegnal" tudi nek znani ameriški "prehrambeni psiholog", ki raziskuje tudi "vpliv nezavednega na prenajedanje".


Hrano si vedno naložite na krožnike in ne segajte po hrani z roko. Če si zaželite čips, si ga natresite v skodelico, ne pa da segate ponj v vrečko. "Dokazni material" – piščančje kosti, "oblekice" za mafine, papirčke od bombonov in čokolad – pustite na mizi, ker vas bodo opominjali, koliko ste že pojedli. Odpovejte se predjedem in aperitivom.

Zraven "polža" je varneje
Usedite se zraven najbolj počasnega jedca in vedno začnite jesti med zadnjimi. Ne odpovedujete se ničemur, česar si želite, saj tolažilna hrana res tolaži in v majhnih količinah ne škodi. Na mizi naj ne bo preveč jedi naenkrat. Uporabljajte majne krožnike, skodelice in kozarce. Ko jeste, ne počnite ničesar drugega – dokazano je, da med telefoniranjem ali gledanjem televizije pojemo več.

Če pa vam vseeno ne bo uspelo in bo kazalec na tehtnici po praznikih pokazal več, obujte superge in hitro na sprehod.

Komentarji
Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Skrbništvo nad mladoletnimi

13 junija, 2012 0