Saturday, July 20, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Danes bom spremenila barvo las …

By 0 1552 Views

Najboljše za vaše lase je, da med prvim in drugim barvanjem las mine približno mesec dni. Če pa si že nekaj dni po barvanju premislite in želite zamenjati barvo las, lahko to naredite brez strahu. Da bi se prepričali, da z novim barvanjem ne boste škodovali las, se najprej posvetujte s svojim frizerjem o pravi barvi in preparatih za nego in zaščito las.


Kakšno barvo uporabiti, če imate narejeno ondulacijo?

Tedaj uporabite barvo, ki ima rastlinsko osnovo, ne vsebuje amoniaka in oksidantov. Če ste se odločili za obstojno barvo, uporabite malo svetlejšo nianso od tiste, ki jo želite: lasje, ki so bili izpostavljeni kemikalijam za ondulacijo, namreč močneje vpijajo barvo in ta po nekaj dneh postane za odtenek temnejša.

Barvanje in nosečnost

Ali las ne smem barvati med nosečnostjo in med dojenjem, je vprašanje, ki si ga ženske večkrat zastavijo. Odgovor je: Raje ne. Posebej če si niste nikoli prej barvale las, se prve štiri mesece nosečnosti ali med dojenjem temu izognite. Če uporabljate prelive ali pa si dajte narediti pramene, ne bo sicer nikakršnih posledic, barve pa ne smete nanesti preblizu korena lasu.

Korenita sprememba …

Kaj narediti, če želim korenito spremeniti barvo las? Najprej morate paziti na to, kakšna je vaša naravna barva las. Če jo želite korenito spremeniti, to počnite počasi, v odtenkih. Če bi radi obdržali zdrav videz lasu, vsakič izberite le za nekaj odtenkov bolj svetlo ali temno barvo. To je pomembno, če ste temnolaske in bi se rade pobarvale v blond. V tem primeru morate najprej uporabiti hidrogen, da vam posvetli lase, šele nato pa lahko nanje nanesete barvo.

In katere barve so letos moderne?

Če se boste pobarvale v sijočo črno, črno z modrim odtenkom ali rdeče-vijolično, boste zelo opazne. Prav tako ne boste zgrešile, če bodo vaši lasje letos sijali v toplih kostanjevih barvah. Moderni so vsi odtenki rdeče, še posebno pa, če imate vmes zlate, bakrene ali bronaste pramene.

Vir: RTV SLO