Saturday, July 20, 2024

Podjetje Sanolabor se je najprej pritožilo ministrstvu za zdravje kot naročniku – ko tam ni uspelo, pa še državni revizijski komisiji – zaradi izbora dobavitelja operacijskih miz, Soča opreme, češ da njegova ponudba ni v skladu z razpisnimi zahtevami. V revizijskem zahtevku je oporekalo izboru ponudbe, prav zaradi očitanih odstopanj pa da je konkurenčni ponudnik lahko predložil cenovno najugodnejšo ponudbo. V Sanolaborju so torej pričakovali, da bodo državni revizorji sprejeli nevtralno in neoporečno mnenje o tem, ali so izbrane mize tehnično primerne. In kaj pravijo o izvedenskemu mnenju na slabih petih straneh?


V Sanolaborju so izvedensko mnenje (bilo je spisano že pred tremi tedni, potem ko je Sanolabor moral zanj vnaprej plačati milijon tolarjev) že dobili. Direktor podjetja Marko Bokal je za Delo povedal, da so nanj že odgovorili in v dopis vključili tudi »določene zahteve«, sicer pa ga ni hotel komentirati.

Po neuradnih informacijah in tudi po predvidevanjih vpletenih v ta dolgotrajni interesni spor okoli operacijskih miz se odločitev državnih revizorjev napoveduje zelo jasno: revizijski zahtevek Sanolaborja bo zavrnjen kot neutemeljen, zelo malo možnosti je, da se bo končalo drugače.

Vir: Delo

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Glasba lajša bolečine

13 junija, 2012 0