Monday, May 20, 2024

O zgodovini dildotov smo že pisali kot tudi o dildodih kot zdravilo. Tokrat pa vam predstavljamo unikatne ročno izdelane dildote Iris Trstenjak, kjer trenutno za uresničitev podjetniške ideje išče podporo na platformi za množično financiranje Indiegogo.  Za ureditev delavnice potrebuje 10.000 ameriških dolarjev.


Iris Trstenjak je mlada in nadarjena slovenska oblikovalka, ki je svojo strast našla v oblikovanju lesa.  Svoje dildote je širši javnosti prvič predstavila pod imenom Happy Lulu. S preimenovanjem v Dee Lee Doo pa se želi izogniti morebitnim težavam s sorodno poimenovanimi tržnimi znamkami. Indiegogo je izbrala, ker je platforma za razliko od Kikstarterja v mnogih pogledih njenemu projektu bližje – omogoča neposredne prijave projektov tudi za Slovence, podporniki pa lahko na seznamu podpornikov ostanejo anonimni.

Iris so pri pripravi kampanje množičnega financiranja pomagali prijatelji in sodelavci iz kreativne skupnosti, pri čemer gre posebna zahvala skupnosti crowdfunding.si, ki je do sedaj sodelovala pri večini uspešnih slovenskih kampanj množičnega financiranja in si z uporabo množičnega financiranja prizadeva pomagati mladim slovenskim ustvarjalcem pri uresničevanju njihovih idej.

 

Podprite projekt na Indiegogo >>

 

 

 

Video predstavitev Iris in dildotov

Dee Lee Doo Introduction from Dee Lee Doo on Vimeo.

O Dee Lee Doo

Prvi leseni dildo je nastal pred dvema letoma. Raziskava za razvoj in izdelavo dildov je bila kompleksna in dolgotrajna, izdelke je bilo pred uradno predstavitvijo potrebno testirati ter vzpostaviti delovno okolje za njihovo nadaljnjo proizvodnjo. Problem forme, izbira materiala, najprimernejša zaščita ter način, ki bi olajšal postopek brušenja, so bili ključnega pomena pri razvoju. Svoje ugotovitve o lesenih erotičnih pripomočkih je predstavila v okviru diplomskega dela z naslovom Lesen erotični pripomoček – dildo, v katerem se ukvarja z zgodovino dilda, raziskuje tržišče erotičnih pripomočkov ter natančneje razloži sam postopek izdelave lesenega dilda.

V okviru kampanje Indiegogo bo mogoče prednaročiti 6 različnih dildov iz Irisine Dee Lee Doo kolekcije ter izbirati med več vrstami lesa. Evropske vrste, kot so javor, oreh, hruška in češnja, so domačega porekla, med tropskimi vrstami lesa pa so na voljo zebrano, mahagoni in mutenye. Posebnost v kolekciji je tudi bič z multifunkcionalno uporabo. Iris zaradi velikega povpraševanja in dobrega odziva testnih uporabnikov razmišlja o nadgradnji kolekcije z novimi izdelki.

Dee Lee Doo izdelke odlikuje dovršenost, zato je njihova izdelava zahtevna in dolgotrajna. Poteka v več fazah. Po zarisovanju in izrezovanju sledijo faze brušenja. Najprej se dilde zbrusi z ročnimi električnimi napravami, za doseg idealne gladkosti pa je potrebno še ročno brušenje. Sledi nanašanje zaščitnih premazov v več slojih, kar lahko zaradi pravilnega sušenja traja tudi več dni. Da bi izravnali morebitne nepravilnosti in dosegli sijočo ter gladko površino, čaka izdelek pred dokončanjem še zadnje brušenje in ponovno lakiranje.

Prednosti dildov Dee Lee Doo

Dee Lee Doo erotični pripomočki se od sorodnih izdelkov ločijo po obliki in izbiri materiala. Les, iz katerega so izdelani, je okolju prijazen material, ekološko razgradljiv in nima negativnega vpliva na okolje. Zaradi odličnih lastnosti lesa, les je namreč prijeten in topel material, ima vsak kos posebno vrednost. Dee Lee Doo dildi nimajo izrazitega vonja tako kot drugi podobni izdelki ter dolgo ohranjajo svojo svežino in sijaj. Zaradi svoje prečiščene oblike nimajo prepoznavnega izgleda vsiljivih erotičnih igrač in ne vzbujajo neprijetnega občutka nelagodja. Zaradi kombinacije minimalistične forme in teksture lesa ustvarjajo prav poseben estetski užitek, zato bi jih na mizi ali v vitrini zlahka zamenjali za umetniške predmete.

Uporaba

Dee Lee Doo dildi so bili zasnovani za obojestransko uporabo, kar pomeni, da bodo z nekoliko domišljije vsi uporabniki, tako moški kot ženske, odkril svoje zadovoljstvo. Za podaljšanje življenjske dobe izdelkov se priporoča souporaba blagih lubrikantov oziroma naravnih olj. Čiščenje po uporabi je izjemno preprosto, izdelek se spere pod tekočo vodo in obriše do suhega.

Varnost

Leseni dildi so na mednarodnem trgu že dolgo prepoznavni kot naravni ter popolnoma varni za uporabo. Dee Lee Doo dildi izpolnjujejo stroge standarde kakovosti, ki so sicer v uporabi za otroške igrače (DIN EN 71-3). Zaščiteni so z več plastmi naravnih, v vodi topnih premazov, ki ne vsebujejo hlapnih ter zdravju in okolju škodljivih topil. Ohranjajo in poudarjajo strukturo in naravno lepoto lesa ter tvorijo tanek film, ki varjuje pred vlago, znojem in drugimi telesnimi tekočinami (DIN 53160), mehanskimi poškodbami (EN 13300), ter s tem zagotavlja še daljšo življenjsko dobo izdelka.

Z izdelkom se ni mogoče poškodovati, kljub temu je pred uporabo uporabno pregledati izdelek, da ne kaže znakov poškodb.

Spremljajte Dee Lee Doo na:

 

Podprite projekt na Indiegogo >>

 

 

 

Kategorija:   Novice, Spolne igračke
Naslednji prispevek

Se pogovarjate sami s sabo?

5 novembra, 2013 0