Monday, June 24, 2024

Lastnica največjih

Brazilka Sheyla Hershey, ki sicer živi v Teksasu, je bila leta 2009 v Guinessovo knjigo rekordov vpisana kot lastnica največjih dojk na svetu. Do rekordnega ‘dosežka’ sta ji pomagali dve operaciji, tako da v vsaki svoji dojki nosi tri litre in pol silikona. Velikost modrčka, ki nosi omenjen silikon, je ocenjena na 100K. Impresivno, vendar bizarno.


Obstajajo organizacije, ki se borijo za pravico do toplessa

GoTopless.org je ameriška organizacija, ki trdi, da bi morale imeti ženske pravico po ulicah hoditi zgoraj brez. Pristaši ideje trdijo, da ni razloga zakaj se lahko moški prosto sprehajajo zgoraj brez, ženske pa lahko dobijo kazen. V sklopu svojih aktivnosti redno organizirajo topless tribune, več kot polovica prisotnih pa je moških.

Leva je večja od desne

Večina žensk nima simetričnih dojk, v glavnem je leva nekoliko večja od desne. Vseeno pa so razlike pri večini tako majhne, da niti niso opazne. Tudi bradavičke so v glavnem različne velikosti, velikokrat tudi drugačnih oblik.

Moški se najprej zazrejo v dekolte

Mogoče bo katerega presenetilo, vendar so raziskovalci na fakulteti v Wellingtonu izvedli raziskavo, ki potrjuje, da so dojke prva stvar na ženski v katero se zagledajo moški. Seveda to ni razlog za neprijeten občutek glede na to, da je druga raziskava na isti fakulteti pokazala, da ima pogled na žensko oprsje pozitivne vplive na moško zdravje.

Tudi pri moških se lahko pojavi laktogeneza

Res je, ni neposredne povezave z ženskim oprsjem, pa vseeno zanimiv podatek. Kljub temu da je laktogeneza pri moških izjemno redek pojav, so moški, glede nato, da imajo mlečne žleze, sposobni proizvajati materino mleko. Seveda je potrebno poudariti, da je laktacija simptom motnje delovanje endokrinih žlez ali raka.

Britanke imajo največje

Raziskava, ki jo je izvedel proizvajalec modrčkov Triumph je pokazala, da so Britanke lastnice največjih dojk v Evropi. Več kot polovica Britank nosi modrčke C ali več. Sledijo Danke, na tretjem mestu so Nizozemke. Na repu seznama so se znašle Italijanke.

Povprečna tehta okoli pol kilograma

Vsaka dojka prinese približno 1,5% celotne telesne teže pri ženskah, vsebnost maščobnega tkiva v korelaciji s celotnim telesom je 5 – 6%.

Tudi v dojkah se lahko pojavi odvečna telesna teža

Kemijsko sestavino dojk v zgodnjih dvajsetih tvorijo maščobe, mlečne žleze in kolagen – vezivno tkivo, ki jim daje čvrstost. Bolj kot se žensko telo stara, manjše so žleze in nižja je vsebnost kolagena. Namesto njiju se pojavi maščobno tkivo. Povečana teža in nižja elastičnost sta razlog, zakaj zemeljska privlačnost v kasnejših letih tako kruto vpliva na videz in položaj dojk.

Estetske operacije

Estetske operacije dojk predstavljajo največje število plastičnih operacij na svetu. Izvede se jih več kot operacij nosu in liposukcij skupaj, ki sicer zasedata drugo in tretje mesto. Povprečna starost žensk, ki se odloča za lepotno operacijo dojk je enaintrideset let.

Na Kitajskem lahko študirate modrčke

Na fakulteti v Hong Kong Polytechnic lahko dobite diplomo iz t.i. ‘bra studies’, oz. lahko postanete strokovnjak za oblikovanje modrčkov. Na fakulteti trdijo, da njihovi študentje kasneje dobijo službe v podjetjih najbolj priznanih svetovnih proizvajalcev modrčkov. 

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Domač energijski napitek

17 julija, 2014 0