Saturday, July 20, 2024

Štiriletna deklica po imenu Sienna Rasul je dobila sepso le dan po tem, ko sta z mamico pomerjali nove čevlje v trgovini. Iskali sta ustrezno številko, čevlje pa sta obuvali na boso nogo, saj je bilo vroče in je deklica nosila sandale.


Naslednji dan je deklica hudo zbolela in odpeljali so jo v bolnišnico. Tam so hitro ugotovili da gre za sepso – življenjsko ogrožajočo bolezen, ki nastane kot posledica infekcije.

Zdravniki so vstopno mesto okužbe locirali na dekličinem stopalu. Sklepali so, da je obula čevlje, ki so bili okuženi s kakšno bakterijo in se je le ta prenesla skozi majhno rano v njeno kri.

Mama treh otrok Jodie pravi, da je hčer odpeljala v bolnišnico, ko je deklica kričala od bolečin, dan po nakupovalnem izletu. Ni mogla verjeti, da je to mogoče od pomerjanja čevljev.

Najprej so mislili, da bo potrebna operacija, a je zdravnikom uspelo nekirurško odstraniti infekcijo in jo pozdraviti z antibiotiki.

Deklica je po petih dneh zapustila bolnišnico in bo doma popolnoma okrevala.

Mamica je delila hčerino zgodbo v upanju, da bo tako posvarila druge. Vsem mamicam pa polaga na srce, naj svojim otrokom vedno obujejo nogavice, preden pomerijo čevlje.

Prirejeno po The Daily Telegraph

Kategorija:   Novice, otrok, Zdravje
Naslednji prispevek

Jesensko ustvarjanje z malčki

5 oktobra, 2018 0