Wednesday, February 28, 2024


\"Deklica
Po nekaterih podatkih je po svetu več kot 100 tovrstnih primerov, na Kitajskem več kot 20. (Foto: Reuters)

Z vsakim dnem, ko se deklica Ren Šin telesno razvija, pa iz njene desne strani raste otroška ročica. Deklica je navkljub bolečinam in trpljenju pridna učenka, celo več, je med najboljšimi v razredu. Otrokova mati je dejala, da je njena nosečnost potekala normalno, polega tega v času nosečnosti ni prišla v stik s strupenimi snovmi.

Ko je bila njena mati v osmem mesecu nosečnosti, so zdravniki predlagali (po opravljenem ultrazvoku), da rodi v bolnišnici, vendar se je zaradi finančnih težav odločila, da zapusti bolnišnico. Po težavnem porodu je mati opazila, da iz otrokovega hrbta raste roka. Mati je vedela, da bo otrokovo stanje predstavljalo veliko breme za družino, vendar sta se z možem odločila, da otroka obdržita.

Šin se zaveda, da je drugačna od ostalih otrok, zato pa vseskozi nosi dolga oblačila. Poleg bolečin, pa se Šin sooča tudi z diskriminacijov v šoli in drugje, kar pa se kaže tudi v tem, da se zapira v svoj lastni svet. Kitajski mediji so deklici označili z imenom "Deklica s krili“. Dodatna ročica, ki deklici onemogoča gibanje in pa predvsem normalno spanje, pripada parazitskemu dvojčku. Skozi zapleteno operacijo bodo deklico operirali in ji omogočili normalno življenje.

 

Vir: 24ur 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

V menopavzi se povečajo dihalne težave

13 junija, 2012 0