Friday, December 1, 2023

Nosečnost je eno najlepših obdobij, ki obenem prinaša tudi veliko telesnih sprememb. Eno od najpogostejših vprašanj, ki jih prinese s sabo nosečnost pa se tiče tudi odstranjevanja dlačic, ki lahko vzbuja dvome in težave.


Ker nosečniški trebušček raste postaja odstranjevanje dlačic, predvsem na intimnih delih, oteženo. Številne si slednje olajšajo z brazilsko depilacijo v kozmetičnem salonu, ki pa še posebej v poletnih mesecih ali pred porodom prinaša s sabo veliko vprašanj o primernosti zaradi občutljivejše kože, higiene in morebitnih okužb. Koža v času nosečnosti spremeni svojo kakovost in postane veliko bolj občutljiva in hkrati tudi dovzetna za poškodbe, zato je dvom o tem ali se odpraviti v kozmetični salon ali ne opravičljiv. V primeru, da se odločite za depilacijo je predvsem pomembno, da so voski kvalitetni in nežni. Precej pomembna pa je seveda izbira kozmetičnega salona, ki naj bo preverjen. Izberite salon kateremu zaupate in ste ga preizkusile in tako zmanjšate možnosti nepotrebnih zapletov. Vedno lahko uporabite tudi alternativo, to so britvice, ki pa sicer v času zadnjih mesecev nosečnosti postanejo skoraj neuporabne saj preko tebuščka težko dosežete vse dele. Tukaj pride prav tudi pomoč partnerja, ki vam lahko priskoči na pomoč in vam olajša delo. Pozorne bodite le, da vedno uporabite svežo britvico s katero ne prenesete bacilov ali ranite kože.

Ginekologi predvsem odsvetujejo uporabo depilacijskih krem zaradi vsebnosti kemičnih snovi, ki med nosečnostjo niso najbolj primerni za uporabo. Čeprav dokazov, da kreme škodujejo plodu ni pa po drugi strani prav tako ni zagotovila, da so varni za uporabo.

V primeru kakršnih koli alergijskih reakcij pa je obvezno poiskati zdravniško pomoč, ki bo skladno z reakcijo predpisal zdravljenje.

Kategorija:   Depilacija