Friday, April 26, 2024

Skoraj neverjetno je, da moramo v enaindvajsetem stoletju govoriti o seksizmu kot o živem in zaskrbljujočem pojavu. Številni moški, med katerimi so najvplivnejši in najbolj izobraženi na svetu, še vedno mislijo, da je seksizem dobra podlaga za duhovito šalo, ženske pa zgolj simpatična bitja ki lepo dišijo, vendar najbolje funkcionirajo kadar moški mislijo namesto njih. Iz portala Ecosalon prenašamo deset najboljših po njihovem izboru:


»Novinarke ne bodo nikoli dosegle kakovost moških. Potrebujem zgolj odlomek ali dva in ugotovim, kateri spol se je podpisal pod tekst. Poglejte samo mojo urednico, ki odlično opravlja svoje delo, ko pa se spravi pisati, članek takoj postane poligon za pisanje ženskih nesmislov in pri tem ne mislim nič žalega,« V.S. Baipaul, pisatelj in nobelovec iz Trinidada.

»Prvenstveno je v odlični duhovni zvezi s svojim možem, šele potem v ljubezenski. Sedaj pa želi te razmerje prenesti na izgubljen narod. V tem ni nič nenavadnega,« pastor Brad Sherman, odgovarja na zaskrbljenost evangeličanskih vernikov o tem, ali bo kandidatura političarke Michele Bachmann vplivala na pravovernost učenja njenega moža duhovnika.

»Mislim, da še vedno ne ve zagotovo ali je moški ali ženska. Imam popolno spoštovanje do njenega znanja in tega kar dela za državo, vendar vse te vrečaste hlače in široka moška oblačila nam pri modni ozaveščenosti v tej državi ne bodo pomagali,« televizijski voditelj in modni oblikovalec Tim Gunn o ameriški državni sekretarki Hillary Clinton.

»Kot oče dveh mladih deklet mislim, da moramo razmisliti o tem, kaj se sme prodajati brez recepta,« ameriški predsednik Barack Obama, med branjenjem odločitve svojega kabineta, da brez starševskega pristanka prepove prodajo kontracepcijskih tablet dekletom mlajšim od 18 let.  

»Aretirana dekleta niso kot vaše ali moje hčerke. To so ženske, ki so dneve in dneve kampirale z moškimi protestniki na trgu Tahrir, spale so v istih šotorih v katerih smo našli drogo. Da smo se rešili obtožb o spolnih zlorabah, smo se odločili dokazati, da niso nedolžne,« neimenovani egiptovski general, ko je odgovarjal na vprašanje novinarja CNN o tem, zakaj je vojska prisilno aretirala mlade protestnice in jih napotila na pregled nedolžnosti.

»Ja bog pomagaj, nehaj že javkati. Vem, vem kot deklici so ti s skalpelom iznakazili genitalije, vendar zadnji čas je, da odrasteš in greš naprej,« pisec in biolog Richard Dawkins ob komentiranju zgodbe Rebecce Watson, pisateljice, ki jo je po dublinski konferenci o ateizmu, skoraj posilil neznan moški.

»Med moškimi in ženskami vlada veliko večja povezanost, kot si jo je zamislil sveti Valentin. Sedaj tudi vemo, da za Valentinovo obstaja veliko boljše darilo kot čokolada,« dr. Lazar Springfield, ameriški kirurg, ki je komentiral raziskavo o antidepresivnemu učinku sperme.

»Priznamo ali ne, družba jemlje ženske drugače iz enakega razloga kot jemlje otroke in mentalno zaostale osebe. Takšen pristop je najbolj enostaven za vse. Štiriletniku ne boste pojasnjevali zakaj sladkarije niso zdrave. Zagotovo ne boste udarili zaostale osebe, tudi v primeru, ko napade prva. Z enako logiko se ne boste prepirali z žensko, ki trdi, da zasluži 80 centov za vsak vaš zaslužen dolar. Hranite energijo za pomembnejše bitke,« Scott Adams, ameriški karikaturist in oče slavnega ‘Dilberta’.

»Povsem logično je, da izberem žensko za določeno delovno mesto. Ženka na koncu vedno zanosi in gre,« Joe Chillemi, podpredsednik ameriške televizijske hiše Fox News.

»Ko sem jih vprašal ali želijo spati z menoj, je 30% žensk privolilo, 70% pa me je vprašalo: Že spet?« Silvio Berlusconi, bivši italijanski premier, v obtožbah o spolnem nadlegovanju.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Dojenčki prepoznajo okus

13 junija, 2012 0