Tuesday, July 16, 2024

ZAKAJ POTREBUJEMO SREDSTVA?


Vsak izmed otrok ima individualne potrebe, ki so za uspešno prestajanje in rezultate zdravljenja ter prebroditve stiske neizogibne, a so starši zaradi različnih razlogov, ki so razumljivi in se nanje ne da vplivati enostavno, onemogočeni, da bi jih razrešili brez pomoči. Pomoč ne bo razdeljena na en mah, ker potrebujemo vse več sredstev zaradi vse večjih stisk preko celega leta. Če se na nas obrne starš z bolnim otrokom, se ponavadi v zadnjem trenutku in sredstva moramo imeti na zalogi, saj ni časa, da bi šele tedaj organizirali zbiranje. Osebno Vam lahko predstavimo konkretne primere. Izredno težko nam je, kadar staršem lahko ponudimo le toplo besedo in razumevanje s kako usmeritvijo in nasvetom, kajti tedaj samo nemočno opazujejo velike očke, ki njih in nas gledajo kot rešitelja. Ponujamo pa jim nedosegljive možnosti. Radi bi bili v učinkovito in kakovostno pomoč in bi tudi tistim otrokom, ki prihajajo iz revnejših družin ponudili enake možnosti. Z zbranimi sredstvi bomo delali racionalno in pokrili več projektov, nekatere izmed njih si jih lahko ogledate na naši spletni strani www.zaotroke.org.   

KJE, KDAJ, KAJ IN KAKO ?

V četrtek, 18.12.2008 bomo v restavraciji Atrium Hotela Mons pod pokroviteljstvom hotela organizirali Dobrodelno božično kosilo. Na kosilu bodo prisotni zelo iskani ter uspešno uveljavljeni Slovenci različnih poklicev in področij. Zgolj s svojo prisotnostjo na kosilu bo vsak izmed njih pomagal pri našem projektu zbiranja sredstev. Naključno izbrani posamezniki, ki bodo v 15 dneh meseca decembra pomagali domačim otrokom bodo imeli možnost, da dve uri posedijo, pokosijo in pokramljajo z znanimi povabljenci in domov odnesejo skupno fotografijo sebe in izbranca izmed znanih gostov.  

OPIS PROJEKTA

Projekt Dobrodelno božično kosilo se prične 1. decembra, ko bomo preko masovnih medijev (tiskani mediji, radijske postaje, internetni portali ter iskalniki in TV postaje) povabili ljudi k temu, da si s pomočjo domačim bolnim otrokom ter otrokom v stiski lahko pridobijo vabilo na Dobrodelno božično kosilo z znanimi Slovenci. Posamezniki in podjetja bodo pozvani k donaciji, med vsemi donatorji pa bodo izbrani naključni, ki bodo povabljeni na Dobrodelno Božično kosilo, kjer bodo morda le enkrat v življenju dobili priložnost, da v izbrani družbi kosijo z osebami o katerih berejo ali jih vidijo zgolj v medijih. Verjamemo pa tudi, da bo Dobrodelno Božično kosilo zanimivo tudi za same pomembne goste, saj bodo tudi oni koga izmed njih srečali osebno prvič, zagotovo pa ni bilo veliko priložnosti, da bi se jih zbralo toliko iz različnih delovnih področij na enem mestu. Seveda bodo na samo kosilo povabljeni tudi mediji.  

KDO SODELUJE?

Na dobrodelnem Božičnem Kosilu so do sedaj svojo prisotnost potrdili: ga. Katarina Kresal, ga. Nina Osenar, ga. Ivana Šundov g. Jernej Kuntner, ga. Darja Zgonc, g. Zmago Jelinčič, g. Martin Strel, ga. Špela Močnik, g. Sašo Hribar, ga. Barbara Žgajner Tavš, g. Miro Cerar, ga. Katja Jevšek, g. Aleksander Čeferin, g. Werner, g. Jure Robič, ga. Helena Blagne, ga. Urška Drofenik, g. Janez Pergar, g. Sašo Hribar, g. Boštjan Romih, g. Borut Miklavčič in g. Bojan Emeršič. Glede njihovega sodelovanja nas lahko povprašate v naslednjih dneh ter ga preverite na spletni strani www.pomagamdoma.si v prihodnjem tednu. Računamo na prisotnost 20 do 25 znanih oseb in v enakem številu tudi naključnih izbrancev iz strani običajnih ljudi, ki bodo v decembru pomagali otrokom pri nas preko naše ustanove.  

Več o samem projektu pa si lahko ogledate na naši novi spletni strani www.pomagamdoma.si, na kateri bo po Dobrodelnem Božičnem kosilu do konca leta 2008, potekala tudi dražba čisto posebnih osebnih stvari znanih posameznikov, ki sodelujejo pri tem dobrodelnem projektu. Osebne predmete bodo prinesli na Dobrodelno božično kosilo.

DONACIJSKA ŠTEVILKA: 090 93 30 90 IN SMS s ključno besedo POMOČ, na 1919

Kategorija:   Novice, Starševstvo
Naslednji prispevek

Galerija idej: Sanjska spalnica

13 junija, 2012 0