Thursday, February 22, 2024

V Ustanovi Fundaciji za pomoč otrokom so se  v letošnjem prazničnem decembru odločili izpeljati malce poseben dobrodelni projekt zbiranja sredstev za pomoč bolnim otrokom v Slovenij, ki so ga poimenovali Dobrodelno božično kosilo.


Danes, v četrtek, 18.12.2008 so v restavraciji Atrium Hotela Mons pod pokroviteljstvom hotela organizirali Dobrodelno božično kosilo, na katerem so bili prisotni številni znani Slovenci: Helena Blagne Zaman, Miro Cerar, Aleksander Čeferin, Nuša Derenda, Urška Drofenik,  Bojan Emeršič, Sašo Hribar, Zmago Jelinčič, Katja Jevšek, Katarina Kresal, Jernej Kuntner, Borut Miklavčič, Špela Močnik, Nina Osenar, Sašo Papp, Aljaž Pegan, Janez Pergar, Jure Robič, Boštjan Romih, Martin Strel, Ivana Šundov Hojan, Darja Zgonc, Barbara Žgajner Tavš inWerner. Dobrodelnemu božičnemu kosilu so se pridružili tudi naključni izbranci, ki so pomagali pri zbiranju sredstev za bolne in nemočne otroke.

Vendar zbiranja sredstev še ni konec. Bolnim otrokom v stisku lahko še vedno pomagate  s poslanim SMS-om s ključno besedo POMOC na 1919 ali  s klicem na 090 93 30 90.

Vsi znani Slovenci, ki so bili udeleženi na Dobrodelnem božičnem kosilu, so prijazno donirali svoje osebne predmete, ki smo jih namenili za spletno dražbo – Spletna dražba osebnih predmetov znanih Slovencev in Slovenk bo potekala na spletni strani http://www.bolha.com/. (Seznam predmetov na spletni dražbi prilagamo na koncu.)

Zakaj Ustanova Fundacija za pomoč otrokom zbira in potrebuje ta sredstva? Vsak izmed otrok ima individualne potrebe, ki so za uspešno prestajanje in rezultate zdravljenja ter prebroditve stiske neizogibne, a so starši zaradi različnih razlogov, ki so razumljivi in se nanje ne da vplivati enostavno, onemogočeni, da bi jih razrešili brez pomoči. Pomoč ne bo razdeljena na en mah, ker potrebujemo vse več sredstev zaradi vse večjih stisk preko celega leta. Če se na nas obrne starš z bolnim otrokom, se ponavadi v zadnjem trenutku in sredstva moramo imeti na zalogi, saj ni časa, da bi šele tedaj organizirali zbiranje. Osebno Vam lahko predstavimo konkretne primere. Izredno težko nam je, kadar staršem lahko ponudimo le toplo besedo in razumevanje s kako usmeritvijo in nasveti, kajti tedaj lahko le nemočno opazujejo velike očke, ki njih in nas gledajo kot rešitelja. Ponujamo pa jim nedosegljive možnosti. Radi bi bili v učinkovito in kakovostno pomoč in bi tudi tistim otrokom, ki prihajajo iz revnejših družin ponudili enake možnosti. Z zbranimi sredstvi bomo delali racionalno in pokrili več projektov, nekatere izmed njih si jih lahko ogledate na naši spletni strani www.zaotroke.org.

Fundacija za pomoč otrokom je neprofitna in nevladna organizacija, ki pomaga našim otrokom že osem let. Njihovo poslanstvo je pomoč domačim bolnim otrokom v stiski ter otrokom v stiski, tudi takšnim, ki so deležni kršenja pravic na glavnih področjih (v šolstvu, zdravstvu ter sociali) širom Slovenije. Več o Ustanovi Fundaciji za pomoč otrokom na strani www.zaotroke.org.

Kategorija:   Novice, Starševstvo
Naslednji prispevek

Telesna aktivnost ščiti pred osteoporozo

13 junija, 2012 0