Monday, April 22, 2024

Rezultati randomizirane, dvojno slepe in s placebom nadzorovane študije so pokazali, da je jemanje  izdelka Pregnacare Plus med nosečnostjo znatno izboljšalo stanje nutricionističnih vrednosti nosečnice in imelo pozitiven učinek na rezultat rojstev. Raziskavo, ki je zajemala več kot 400 nosečnic, je izvedel Institute of Brain Chemistry and Human Nutrition at London Metropolitan University and the Homerton University Hospital.


Študija je odkrila znatno pomanjkanje vsebnosti vitaminov in mineralov med nosečnicami v zgodnji nosečnosti. Že v prvem tromesečju je imelo 72% nosečnic prenizko vsebnost vitamina D, 13% odstotkov je bilo anemičnih in 12% je imelo pomanjkanje tiamina (vitamin B1). Ob jemanju izdelka Pregnacare Plus se je napredovanje pomanjkanja železa, vitamina D in B1 upočasnilo. V pozni nosečnosti je bilo anemičnih 55% žensk  v skupini, ki je jemala placebo in 36% v skupini, ki je jemala  Pregnacare Plus.     

To je prva svetovno objavljena raziskava, ki potrjuje, da tudi v razvitem svetu dodajanje specifičnega prehranskega dopolnila, v tem primeru Pregnacare Plus, lahko zmanjša število  porodov novorojenčkov z nizko telesno težo (SGA).


*Effect of multiple-micronutrient supplementation on maternal nutrient status, infant birth weight and gestational age at birth in a low-income, multi-ethnic population; Louise Brough, Gail A. Rees, Michael A. Crawford, R. Hugh Morton and Edgar K. Dorman; British  Journal of Nutrition 2010


Pregnacare Plus
  je namenjen ženskam, ki želijo zanositi, nosečnicam in doječim materam, pozitivno pa vpliva tudi na razvoj novorojenčkov, vse od njihovega spočetja do vključno obdobja dojenja.

Inovativna dvojna formula je združena v tabletah in kapsulah, obogatenih s folno kislino, vitamini, minerali in omega-3 maščobnimi kislinami, ki imajo ključno vlogo v zdravem razvoju otrokovih možganov, živčnega sistema in vida. Pregnacare Plus v primernih in varnih količinah vsebuje vse hranilne snovi, ki so bistvene za zdravje nosečnice in za razvoj še nerojenega otroka.
Ne vsebuje umetnih barvil, konzervansov, soli, laktoze, glutena in škroba. Na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah ter na www.novval.si/pregnacare.

Naslednji prispevek

Prehrana med nosečnostjo lahko spremeni DNK zarodka

13 junija, 2012 0