Saturday, June 15, 2024

V prvih nekaj tednih dojenčkovega življenja se boste k dojenju zagotovo zatekle v krogu varnega in toplega zavetja vašega doma. Večkrat kot boste dojile, bolj vešči boste tako vi kot vaš otrok. Priročnost, enostavnost in osvojene veščine pa vas bodo opogumile tudi do dojenja vpričo drugih ljudi.


Načrtujte vnaprej

Še pred odhodom od doma si v mislih izrišite sliko mesta kjer boste najlažje dojili. Pri prijateljicah ali znankah se pozanimajte o kotičkih kjer doječih mamic ne stigmatizirajo in preganjajo.

Oblačila in nedrček

Moda in oblačila so stvar osebnega okusa. Oblecite oblačila v katerih se počutite udobno. Nekatere mamice raje nosijo široke majice, ki jih med dojenjem povzdignejo, druge želijo pokrit trebušček in stavijo na vratnem in prsnem predelu bolj elastične majice. Priporočamo tudi nedrček, ki je krojen za lažje in bolj dostopno dojenje.

Blazinice in šali za dojenje

Blazinice, rute in šali za so zasnovani v namen lažje namestitve otroka med dojenjem. Nekaterim mamicam je všeč, druge motijo. Preden se odločite za nakup, si pripomoček sposodite pri prijateljicah.

Ne dojite v previjalnicah

Previjalnice so namenjene menjavi onečedenih plenic, če poenostavimo lahko rečemo, da so stranišča za dojenčke. Zagotovo niti pomislite ne, da bi enega izmed vaših obrokov zaužili v javnem stranišču.

Pravice

Ne počutite se nelagodno! Živimo v času ko dojenje dojemamo kot sestavni del odraščanja in življenja. Naj vam morebitni kisli obrazi ne vzbudijo občutka slabe vesti. Bodite ponosne.

Kategorija:   Dojenje, Novice
Naslednji prispevek

Možgani so povezani z imunskim sistemom

3 junija, 2015 0