Saturday, July 20, 2024

To je le ena izmed zgodb, ki jo pišejo unikatno izdelane poročne obleke.

In zakaj so ti redki unikati tako dragoceni?
Ker govorimo o haute couture oblačilih pri čemer vsa oblačila visoke mode niso haute couture oblačila. Haute couture pomeni da so narejena ročno z vso natančnostjo in s posebnimi tehnikami, iz visoko kakovostnih materialov, za določeno postavo pri čemer je vsak kos umetnina, unikat v katerega so vložene številne ure ročnega dela in dragocenega oblikovalskega znanja, oblačila pa so vredna tisoče in tisoče evrov v tujini. V Sloveniji tovrstne obleke dosegajo veliko nižje cene in so še vedno dosegljive mnogim.


Sedaj pa preidimo k modnim smernicam, ki so se dotaknile tudi poročne mode. Letos so modni lahkotni materiali, ki nežno božajo telo in plapolajo v vetru, pri plesu pa se zdi kot bi drseli po zraku.

Za tiste ki želijo kanček zapeljivosti lahko letos razgalijo hrbte z globokimi najrazličnejšimi hrbtnimi izrezi.

Nežni abstraktni in cvetlični vzorci so se naselili tudi na poročne obleke pri čemer moramo paziti kje in kakšne velikosti bo vzorec.
Pri tem ne pozabimo na kristale, ki lahko krasijo obleke in po izročilu tako prinašajo srečo v zakon.

Dolžine oblek se prilagajajo željam neveste in kraju dogodka. Predvsem se za krajše obleke odločajo neveste ki se bodo poročile v toplejših krajih oziroma na katerem izmed tropskih otokov.

Barva obleke ima močno sporočilnost in če daste kaj na tradicijo se ne boste poročile v modri obleki ki prinaša nesrečo v zakon, uporabile pa boste podvezico v modri barvi, ki nasprotno kot modra obleka prinaša srečo v zakon. Prav tako za zeleno barvo obleke velja, da prinese v zakon nezvestobo.

Najpogostejša barva je še vedno bela z vsemi svojimi odtenki od snežno bele do peščeno ali rumeno bele. Za vse ki imate rade romantični videz so primerne barve tudi vsi peščeni toni, zlati in srebrni toni, nežno roza, marelična barva ter svetlo rumena. Za ljubiteljice živahnejših barv pa predlagamo cvetlične ali abstraktne vzorce ali pa barve kot so rdeča, oranžna, vijolična ali močna roza.
Pri tem je potrebno uskladiti še spodnje perilo, čevlje, make-up, pričesko, šopek, nakit in ostale modne dodatke.

Za več nasvetov: info@majaferme.com

Kategorija:   Novice, Poroka