Saturday, June 15, 2024

Da smo srečni, ne potrebujemo veliko. Največ lahko za svojo srečo naredite prav sami. Če vas zanima, kaj in kako, berite naprej.


  1. Prevzemite nadzor nad svojim življenjem

Organizirajte se in naredite načrt z vmesnimi koraki in končnimi cilji. Tako boste vedele, na kateri točki ste zdaj, in kaj še morate narediti, da boste prišle do končnega cilja – ki pa nikdar ne sme biti končen. Vedno si postavljajte nove izzive, vendar pazite, da ne padete v past. Če postanemo preveč koncentrirani na prihodnost, lahko zlahka spregledamo sedanjost. Poanta te točke je, da vemo, kje hočemo biti oz. kaj želimo doseči, vendar uživamo v procesu in poti do cilja, sicer bo veselje le kratkotrajno.

Prevzeti nadzor nad svojim življenjem prav tako ne pomeni, da ne smemo živeti v trenutku in spontano. Seveda je popolnoma v redu, če kdaj spremenimo načrte, ker vidimo, da se je pojavila nova, boljša možnost. Prevzeti nadzor pomeni le, da se aktivno trudimo v smeri svojih želja in ambicij in ne pustimo, da nas življenje nosi naokrog kakor peresce brez lastne volje in elana.

  1. »Zdrav duh v zdravem telesu«

Stari Grki so že vedeli o čem govorijo v tem slavnem reku. Težko se bomo mentalno počutile dobro, če ne skrbimo zase tudi fizično. Nikakor ni potrebno, da postanemo vrhunske atletinje, vendar je pomembno, da skrbimo za svoje zdravje. Vsaj minimalna telesna aktivnost – npr. kratka petnajstminutna telovadba pred jutranjo prho – nam bo dala energijo za spopad z vsakodnevnimi izzivi.

  1. Zamenjajte nezdrave prehranjevalne vzorce

Če dan začnete s čokoladnimi kosmiči namesto s kivijem, za kosilo in večerjo uživate mastno in težko hrano, vmes pa najrazličnejše sladke in slane prigrizke iz avtomata v vaši pisarni – le kako se boste počutile dobro? V svoj urnik počasi vnašajte bolj zdrave jedi in opazujte spremembe. Namesto kave si lahko zjutraj pripravite kozarec vroče limonade, sveže stisnjen sok ali zeliščni čaj. Kosmiče zamenjajte s svežim sadjem. Za malico si pripravite razkošen smuti namesto tablice čokolade iz avtomata. Zdrava prehrana nikakor ni pusta – pobrskajte po internetu za različnimi okusnimi kombinacijami ali pa investirajte v knjigo zdravih receptov

Kategorija:   mama, Telo in koža
Naslednji prispevek

Kaj početi na dan žena?

8 marca, 2023 0