Wednesday, December 6, 2023
Uradna medicina kot dolgoročne posledice kajenja marihuane navaja negativne vplive na zdravje spolnih organov: manjša plodnost, erektilna disfunkcija, neredna menstruacija, pomanjkanje spolne sle. Nekatere raziskave poudarjajo, da pa negativni učinki na reproduktivne organe niso trajni.

Tradicionalna indijska medicina – ajurveda, ko govorimo o marihuani, je pravi antipod sodobni zahodni medicini. Ajurveda marihuano uporablja za povečanje libida in zdravljenje erektilne disfunkcije. Po njihovi razlagi imajo moški daljše erekcije, do ejakulacije pride kasneje. Vlaženje vaginalne sluznice pri ženskah je intenzivnejše.


V mističnih tantričnih obredih se pije bhang, ki je v osnovi napitek iz mleka in marihuane, kateremu se lahko doda sladilo (med, sladkor) in začimbe (kardamom, cimet itd.). S pomočjo bhanga se pri tantričnem seksu doseže orgazem celotnega telesa, pri katerem do ejakulacije in izgube spolne energije ne pride. Tantrični spolni odnos, ki traja do osem ur, ima kot cilj uplinjanje ega, do katerega prihaja med orgazmom in stanja, ki je najbližje nirvani. Tudi v sodobni Indiji je bhang zdravilen napitek s čarobno močjo, poleg tega ga uživajo indijske prostitutke, vse z namenom lažjega spolnega odnosa z grdim ali neprivlačnim moškim.

V Srbiji s v 19. stoletju nevestam blažili bolečine prvega spolnega odnosa s pripravkom, ki je vseboval konopljo in ovčjo mast.  Žafran, sladkor in konopljo, so na Balkanu po receptu domače medicine, pripravljali kot napitek za dečke pred cirkumcizijo (obrezovanjem). Podoben napitek so uporabljali za pomiritev jokavih otrok.

Balkanski moški pa so kot afrodiziak uporabljali pripravek mešanice hašiša, mandljevega masla, vrtničnih in žafranovih cvetov, muškatnega oreščka, španske kamilice, sladkorja in medu. 

 

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Seks zdravilo za zlomljeno srce

24 marca, 2014 0