Wednesday, May 29, 2024

Generalna direktorica za vrtce in osnovno šolstvo Mojca Škrinjar pravi, da je takšni odločitvi botroval cilj povečanja vključenosti otrok v vrtce. Trenutno je v vrtcih nekaj manj kot 65 odstotkov vseh otrok. Ukrep ministrstva naj bi veljal ne le za drugega, temveč tudi za vse nadaljnje otroke, istočasno vključene v vrtec. Koliko bo to stalo državo, bo znano, ko bo pripravljen proračun za l. 2008.


Novo tudi obveščanje staršev o prostih mestih v vrtcih
Obeta se še več novosti, med njimi obveščanje staršev o prostih mestih in čakalnih dobah v vrtcih. Tovrstna evidenca naj bi bila na spletnih straneh ministrstva za šolstvo in šport dostopna do konca tega leta. Poleg tega naj bi uvedli tudi spremembe pri vpisu v vrtec, saj ministrstvo namerava uveljaviti obveznost vpisa v vrtec v občini stalnega prebivališča, sledila pa naj bi možnost prepisa v želeni vrtec. Tako zdaj poteka tudi vpis v osnovno šolo.

Škrinjarjeva pa je, kot poroča Radio Slovenija, sporočila tudi dobro novico za starše otrok, vključenih v devetletko. Po novem naj država ne bi plačevala le izposojevalnine za učbenike za osnovnošolce od 1. do 4. razreda, kot je bilo napovedano, temveč tudi za šolarje, ki hodijo v 7. razred.

Plačana bo izposojevalnina učbenikov za otroke od 1. do 7. razreda

Vir. RTVSLO 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Cepivo proti raku na možganih

13 junija, 2012 0