Friday, December 1, 2023
13 junija, 2012

Družba Neocelica porodnišnici Ljubljana omogočila nakup sodobnih elektronskih otroških tehtnic

By 0 1262 Views

Porodnišnica Ljubljana trenutno razpolaga z zastarelimi tehtnicami, ki ne omogočajo dovolj natančnega tehtanja novorojenčkov. Z darovanimi sredstvi Neocelice bo porodnišnica tako kupila 5 sodobnih elektronskih tehtnic z merilniki, potrebnih za zagotavljanje sodobne zdravstvene oskrbe novorojenčkov, kot je poudaril strokovni direktor Ginekološke klinike doc. dr. Adolf Lukanović: »Nakup tehtnic je nujno potreben, saj so tehtnice, s katerimi v porodnišnici trenutno razpolagamo, stare kar trideset let. Natančno tehtanje in merjenje sta pri oskrbi novorojenčkov bistvenega pomena in v tem pogledu so sodobne in natančne tehtnice neprecenljive.« Z nakupom 5 tehtnic se bodo v porodnišnici približali svojemu cilju, postavitvi sodobnih elektronskih tehtnic v vsako izmed 11 porodnih sob, v katerih se rodi kar tretjina vseh novorojenčkov v Sloveniji. Do konca leta 2008 naj bi se po predvidevanjih porodnišnice  pri njih rodilo 6600 otrok.


Tomaž Zorger, direktor Neocelice, je ob predaji poudaril, da želi družba z donacijo pripomoči k boljši opremljenosti največje slovenske porodnišnice in posledično najsodobnejšo zdravstveno oskrbo omogočiti kar najširšemu krogu novorojenčkov: »Poslanstvo Neocelice, prve ponudnice shranjevanja matičnih celic v Sloveniji, je ohranjanje zdravja in skrb za prihodnost otrok, zato z donacijo na prvo mesto postavljamo  najmlajše in njihovo dobro počutje,« je izpostavil Zorger.

Predaja donacije je sicer potekala v prostorih porodnišnice Ljubljana, kjer so zbrane nagovorili strokovni direktor Ginekološke klinike v Ljubljani, doc. dr. Adolf Lukanović, direktor Neocelice, Tomaž Zorger, in glavna medicinska sestra Kliničnega oddelka za perinatologijo, Nada Butinar. Dogodek je povezoval igralec in voditelj Bojan Emeršič, ki je tudi sam hrambo matičnih celic pred kratkim rojenega sina zaupal Neocelici.

Neocelica z donacijo tudi v svojem drugem letu delovanja nadaljuje s humanitarnim sodelovanjem z organizacijami, ki delujejo v prid otrok. V preteklem letu je družba namreč novoletno donacijo namenila društvu Rdeči noski.

Kategorija:   Novice, Starševstvo
Naslednji prispevek

Vadba med delovnikom sprošča

13 junija, 2012 0