Tuesday, May 28, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

DRUŽINA CICI: Najboljše revije za ustvarjalno otroštvo

By 0 967 Views

Takšne so revije iz družine CICI – Ciciban, Cicido in Cici zabavnik. V prid kakovosti Cici revij ne govorijo le dolgoletna tradicija in število naročnikov, pač pa tudi nagrade in mnenja številnih priznanih strokovnjakov.


Ciciban – najboljša revija za otroštvo – že 65 let

Prvo, drugo in tretješolčke lahko starši razveselite z vsem znano revijo Ciciban, ki pomaga spoznavati svet in soljudi, zabava otroke s pesmicami, pravljicami, izštevankami, ugankami, slikopisi … in spodbuja k branju, ki je osnovna veščina za vseživljenjsko učenje. Otrok namreč z branjem razvija in bogati govor, prek govora mišljenje in inteligentnost, pa tudi domišljijo in s tem ustvarjalnost.

Zakaj je Ciciban med otroci in starši tako priljubljen? Za mnenje smo povprašali razvojno psihologinjo prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek, predavateljico na Filozofski fakulteti v Ljubljani. »Ciciban jemlje otroka zares, ker razume in upošteva njegova čustva in domišljijo, njegove miselne in govorne zmožnosti, njegove želje po sporazumevanju, po učenju socialnih in drugih spretnosti. Pri tem so enako pomembne zapisane besede kot ilustracije in fotografije,« nam je povedala.
V svetu pisane besede tako postaja mali bralec vse bolj samostojen: vedno raje bere in piše. Za to si v Cicibanu vsak mesec znova prizadevajo izkušeni strokovnjaki z različnih področij vzgoje ter vrhunski slovenski pisci in ilustratorji.

Ciciban je tudi edina slovenska revija s kar dvema prestižnim nagradama! Predsednik Republike Slovenije ji je ob 60. obletnici izhajanja podelil Zlati red za zasluge za uspešno delo pri vzgoji in izobraževanju otrok, Ministrstvo za šolstvo pa  nagrado Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2007.

Cicido – otrokova prva igriva revija

 

Starši zvedavih malčkov v predšolski dobi, ki jim vsakdanje dogodivščine niso dovolj, boste zagotovo veseli revije Cicido. Z mesečnikom, ki prinaša pesmice, pravljice, izštevanke, uganke, slikopise … bodo urice z vašim otrokom še pestrejše. Otrok se bo igraje učil opisovati, pripovedovati, šteti ter prepoznavati barve, oblike in predmete. Vi pa ne boste več v zadregi, ko si bo malček zaželel ustvarjalnega popoldneva ali pravljice za lahko noč.

Cici zabavnik – revija za zabavo in ustvarjanje

 

Tretja revija iz družine Cici je Cici zabavnik.  Revija je odlično dopolnilo Cicibanu. Cici zabavnik otroke od 6. leta naprej kratkočasi z zanimivimi ugankarskimi nalogami (labirinti, križankami, iskanjem razlik, kvizi, izpolnjevankami …), med katerimi so nekatere nagradne. Otroci krepijo logično mišljenje, prostorske predstave, pozornost in spomin. Bolj ustvarjalnim bodo zanesljivo všeč ustvarjalne delavnice (otrok si npr. sam izdela igračo). Cici zabavnik vsak mesec razveseli tudi z nalepkami in  kartonkami (npr. z namizno igro).

Za naročnike ugodnejše

Revije iz družine CICI si po najugodnejših cenah zagotovite kot naročnik v vrtcu ali šoli. Lahko jih prejemate tudi na dom. V vsakem primeru pa novembra pričakujte DARILO, ob katerem se bodo vašemu otroku zaiskrile oči.

Več na www.mladinska.com/revije ali po  telefonu 080 11 08 (brezplačna številka).