Friday, September 29, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

"Zato, da bi družina kot srčika družbe v svojih mnogoterih različicah tudi v prihodnosti ohranila mesto, ki ji pripada, si moramo prizadevati vsi: država, lokalna skupnost, starši in otroci," je v poslanici zapisala Cotmanova. Tudi na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve želijo s spremembo zakonodaje zagotoviti pogoje in razvijati take mehanizme, ki bodo družinam in njihovim članom pomagali krepiti starševsko odgovornost.


Olajšave za pomoč družinam

Tako so na ministrstvu uvedli številne olajšave, ki so v pomoč družinam, in z različnimi ukrepi spodbujajo delodajalce k družinam prijaznim podjetjem ter celotno slovensko družbo, da bi bila bolj naklonjena družinam. Sodelujejo tudi s številnimi nevladnimi organizacijami, brez katerih ne bi mogli realizirati številnih ciljev in programov na področju družine, dopolnilnih programov za otroke in mladino, usposabljanja za starševstvo in družinsko mediacijo.

Družina ostaja največja vrednota

Kot pojasnjuje ministrica, je ohranjanje dobrih družinskih in medsebojnih odnosov, poleg zagotavljanja ekonomske varnosti, verjetno ena najtežjih nalog, katero nalaga sedanji čas. Kljub spremenjenemu načinu življenja pa je družina ohranila pomembno vlogo in ostaja naša največja vrednota, še poudarja Cotmanova.

V tednu družin ministrica tako želi vsem staršem in njihovim otrokom, da bi jih družinsko življenje osrečevalo, družina pa pomenila prostor, kjer domuje varnost, toplina in povezanost.

Vir: Siol 

Komentarji
Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Brokoli uničuje negativne posledice diabetesa

13 junija, 2012 0