Saturday, February 24, 2024

»Agresija in nasilje intimnega partnerja vpliva na celotno družino. Povečuje zdravstvena tveganja za otroke in odrasle žrtve,« je dejala dr. Catherine A. Taylor.


Agresija intimnega partnerja in njegovo nasilje pripomore k edinstvenemu tveganju zlorabe otrok, je pokazala raziskava na Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine v New Orleansu, Louisiana, ki jo je vodila omenjena dr. Catherine A. Taylor.

Poročila o nasilju in agresiji intimnih partnerjev je povezano s stresnim, ter depresivnim starševstvom in drugimi oblikami zlorab s strani mater.

V raziskavi, v kateri je sodelovalo 2.508 mater, je okoli 40% žensk izjavilo, da so s trenutnimi partnerji doživele izkušnjo agresije in nasilnih prijemov, kot so udarci, brce, žaljenje, izoliranje ali siljene v spolne odnose, piše American Journal of Public Health.

Fizično zlorabljene mame so pogosteje izvajale fizično nasilje nad svojimi otroki, pogosteje so otroke tudi zanemarjale.

Materin stres povezan s starševstvom in depresija nista pojasnili povezanosti med agresijo in nasiljem intimnega partnerja, ter zlorabljanja otrok, je dejala dr. Taylorjeva, čeprav sta stres povezan s starševstvom in depresija matere, lahko povezana z nasiljem in povečanim tveganjem zanemarjanja otrok.

Kategorija:   Novice, Obnašanje
Naslednji prispevek

Pogosteje se ločujejo pari s hčerkami

14 decembra, 2012 0