Saturday, June 3, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

»Agresija in nasilje intimnega partnerja vpliva na celotno družino. Povečuje zdravstvena tveganja za otroke in odrasle žrtve,« je dejala dr. Catherine A. Taylor.


Agresija intimnega partnerja in njegovo nasilje pripomore k edinstvenemu tveganju zlorabe otrok, je pokazala raziskava na Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine v New Orleansu, Louisiana, ki jo je vodila omenjena dr. Catherine A. Taylor.

Poročila o nasilju in agresiji intimnih partnerjev je povezano s stresnim, ter depresivnim starševstvom in drugimi oblikami zlorab s strani mater.

V raziskavi, v kateri je sodelovalo 2.508 mater, je okoli 40% žensk izjavilo, da so s trenutnimi partnerji doživele izkušnjo agresije in nasilnih prijemov, kot so udarci, brce, žaljenje, izoliranje ali siljene v spolne odnose, piše American Journal of Public Health.

Fizično zlorabljene mame so pogosteje izvajale fizično nasilje nad svojimi otroki, pogosteje so otroke tudi zanemarjale.

Materin stres povezan s starševstvom in depresija nista pojasnili povezanosti med agresijo in nasiljem intimnega partnerja, ter zlorabljanja otrok, je dejala dr. Taylorjeva, čeprav sta stres povezan s starševstvom in depresija matere, lahko povezana z nasiljem in povečanim tveganjem zanemarjanja otrok.

Komentarji
Kategorija:   Novice, Obnašanje
Naslednji prispevek

Pogosteje se ločujejo pari s hčerkami

14 decembra, 2012 0