Friday, April 12, 2024

Depiliranje s pomočjo voska, depilacijskih krem in britje so le nekatere izmed metod odstranjevanja nadležnih dlak. Po nekaterih virih naj bi eno izmed prvih metod odstranjevanja dlak pričela uporabljati egipčanska kraljica Kleopatra, ki so jo kasneje poimenovali egipčanska sladkorna depilacija.


Prednost omenjene depilacije je v prvi vrsti ta, da jo lahko uporabljate tudi ljudje z občutljivejšo kožo, ki vam ostali načini odstranjevanja dlak delajo preglavice. Poleg tega lahko depilacijsko kremo pripravite sami doma in s tem prihranite znaten kupček denarja. Koža je po tretmaju mehka in žametna brez rdečih pik in alergijske reakcije. Sladkor prodira globlje v kožo, izvleče dlačice iz korena, na ta način rastejo počasneje. repreči tudi uraščanje dlačic pod kožo in ne pride do vnetja.

Kako vse skupaj deluje?

Če ste do sladkorne depilacije skeptični, naj vam razložimo, zakaj je Kleopatri in za njo še mnogim drugim ženskam uspevalo kar z doma pripravljenimi zmesmi. Sladkor, ki je ena izmed glavnih sestavin kreme, deluje na celo dlačico skupaj s korenino ter jo izpuli, kar bistveno upočasni rast novih dlak. Te postajajo vse svetlejše in redkejše, dodatna prednost sladkorne depilacije pa je, da se nove dlake ne vraščajo pod kožo, kot se to dogaja pri nekaterih vrstah depilacij.

Egipčansko sladkorno depilacijo si lahko naredite tudi same kar doma. Kaj potrebujete?

 

  • Čajno skodelico belega sladkorja,
  • četrt skodelice medu in 
  • 40 ml limoninega soka

zmešajte in za nekaj minut postavite na štedilnik, da se sestavine stopijo in medsebojno prepoijo. Zmes ves čas mešajte in ko postane gladka, jo odstavite. Ko se malce ohladi, jo nanesite na očiščeno in posušeno kožo, in sicer v nasprotni smeri rasti dlak. Noge prekrijte s trakovi iz bombažnega blaga ter pustite delovati nekaj minut.

Ko se krema malce strdi, potegnite posamezni trak v smeri rasti dlak. Ostanke zmesi na nogah umijte pod tekočo toplo vodo.

Vir: Diva.si

 

Sorodni članki na Diva.si: 

Kategorija:   Depilacija, Novice
Naslednji prispevek

Psevdocieza – namišljena nosečnost

13 junija, 2012 0