Tuesday, November 29, 2022
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Raziskavo je financirala Evropska unija, tako pridelano sadje in zelenjava pa vsebujeta za 40 odstotkov več protioksidantov neekološko pridelana.


Poleg tega imata ekološko sadje in zelenjava v sebi več mineralov, razen železa in cinka.

Vodja projekta, profesor Carlo Leifert pravi, da tudi z manjšimi količinami organsko pridelane hrane zadovoljimo potrebo po dnevnem vnosu sadja in zelenjave. Običajna praksa sicer velja, da moramo na dan zaužiti pol kilograma sadja ali zelenjave. Raziskovalci so tudi ugotovili, da ima precej več protiksidantov od navadnega mleka tudi biološko pridelano mleko – in to kar vse tja do 90 odstotkov več.

Vir: RTVSlo 

Komentarji
Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Otroci z avtizmom

13 junija, 2012 0