Monday, July 15, 2024

Čeprav je izgubila več kot polovico krvi, je Katarina, ki jo je njena mati Ivana Hotko, ki je z Željkom živela v izvenzakonski skupnosti, k zdravniku prinesla šele pet dni po dogodku, ostala živa in za sedaj dobro okreva.


K zdravniku šele po petih dneh

Zdravniki Otroške bolnišnice v Zagrebu, kamor so jo pripeljali v kritičnem stanju in jo takoj operirali – operacija je trajala kar štiri ure, pa so pri napovedih, ali in kakšne posledice bo imela v prihodnosti, previdni. Njene možnosti bi bile veliko boljše, če bi prej prišla v bolnišnico, zato je javnost še toliko bolj ogorčena nad dejstvom, da je njena mati želela prikriti dogodek. K zdravniku jo je prinesla, ker naj bi deklica slabo spala in zavračala hrano. Bila je popolnoma bleda in s peno na ustih, zato so jo takoj poslali v bolnišnico, starša pa zaradi suma na zlorabo prijavili policiji.

Namesto deklice v priporu obiskala moža

Ivano so po zaslišanju, na katerem je povedala, da se je pijani Željko spravil nanjo, čeprav je v naročju držala hči, in jo začel pretepati, izpustili, Željko pa je ostal v priporu. Namesto, da bi obiskala hčerkico, ki se je borila za življenje, je Ivana takoj naslednji dan zaprosila za dovoljenje, da v priporu obišče svojega partnerja. Sosedje sicer mirne zagrebške soseske pa so povedali, da so bili pretepi, prepiri in psovke v družinski hiši, kamor se je pred tremi leti preselil par, nekaj vsakdanjega.

Materi odvzeli že štiri otroke

Usoda deklice je zdaj v rokah Centra za socialno delo, ki je Ivani Hotko zaradi zanemarjanja v preteklosti že odvzel štiri otroke. Tri deklice so posvojene, četrti otrok, ki ga ima z Željkom, pa je v domu za zamenarjene otorke, saj sta se starša, ki so jima odvzeli roditeljske pravice, pritožila, sodišče pa je odločilo, da se postopek začne znova. Ivana je pred nesrečnim dogodkom zaradi večletnega fizičnega in psihičnega zlorabljanja preko Centra za socialno delo enkrat zaprosila za namestitev v varno hišo, vendar se kasneje ni več javila.

Vir: Dnevnik

Kategorija:   Novice, zdravje