Friday, June 14, 2024

Za nego kože pa niso primerna vsa eterična olja, pomembno je tudi, da jih pred samim nanosom razredčimo. Običajno se uporabljajo tako, da kapljico eteričnega olja pomešamo z 10 ml osnovnega olja.


Eterična olja in nega kože

Za nego se glede na tip kože, uporabljajo različna eterična olja. Uporabljajo se lahko v obliki sredstva za čiščenje obraza, losjona ali maske. Poglejmo katera eterična olja so primerna za nego posamezni kožni tip.

Normalna koža

Lahko rečemo samo, da so posamezniki z normalno kožo srečneži, vsaj ne potrebuje pretirane nege. Za nego omenjenega tipa kože lahko uporabite naslednja eterična olja:

·         Kamilice

·         Koromač

·         Sivka

·         Limona

·         Vrtnice

·         Sandalovina

Suha koža

Suh tip kože je izpostavljen hitrejši dehidraciji, ki jo spremlja siva niansa barve kože. Zaradi tega ljudje s suho kože izgledajo starejši. Za osvežitev suhe kože uporabite naslednja eterična olja:

·         Kamilica

·         Geranija

·         Sivka

·         Vrtnica

·         Sandalovina

·         Ilang-ilang

Občutljiva koža

Nega občutljive kože je zelo zahtevna, saj je ponavadi ta koža občutljiva na vse kozmetične preparate na tržišču. Pogosto se odzove z nezaželeno reakcijo – osipom ali srbečico. Pomagajo sledeča eterična olja:

·         Kamilica

·         Sivka

·         Vrtnica

·         Sandalovina

Mastna koža

Pretirano izločanje sebuma pušča sijoč maščoben kožni videz. Koža je podvržena zbiranju nečistoč v porah in aken. Za nego tega tipa kože uporabite naslednja eterična olja:

·         Cedra

·         Cipresa

·         Sivka

·         Limona

·         Bor

·         Kadulja

Pred uporabo aromatičnih olj se posvetujte z aromaterapevtom. 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Alkoholizem in ženske

14 maja, 2014 0