Thursday, May 23, 2024

Toda neka novozelandska psihijatrinja meni, da je malce bol zapleteno kot to. Valerie Grant, pravi, da matere, ne samo očetje, določijo spol otroka, pa tudi, da lahko materin značaj vpliva na to, ali bo do jajčeca prvi pridirkal X ali Y spermij.


Valerie Grant je ocenila značaje mladih potencialnih mamic in potem čez 9 mesecev še enkrat primerjala rezultate. Ugotovila je, da so tiste ženske, ki so rodile fantke, bolj samozavestne, tekmovalne in samostojne osebe kot pa tiste, ki so rodile deklice.

Njena teorija je: Raven testosterona v krvi matere vpliva tako na njen značaj, kot na spol otroka. Da, tudi ženske imajo nekaj testosterona, vendar precej manj, kot moški. Psihijatrinja meni, da lahko hormon spremeni aktivnost spermijev. Naprimer, ko je raven testosterona višja, lahko jajčece x-spermija odvrne in odpre pot Y-spermiju.

Točno določena raven testosterona naj bi vplivala na spol otroka, vendar pa ta raven ves čas niha. Na količino testosterona vpliva veliko dejavnikov, med njimi tudi stres. Ženske s povprečno količino testosterona, lahko rodijo fantka ali pa deklico, saj se pogoji za spermije ves čas spreminjajo. Toda ženske z ekstremno nizkimi oziroma visokimi količinami tega hormona, so lahko bolj nagnjene k rojevanju enega spola otrok.

Naslednji prispevek

Porodna teža in diabetes tipa 2

13 junija, 2012 0