Wednesday, May 29, 2024

 


V današnjem času ima fatalnost, kljub drugačnim družbenim normam obnašanja takšnih žensk, pozitiven prizvok. Pregrešno lepa a smrtonosna, fatalka najprej moškega povsem očara s svojimi čari, nato ga odvrže kot navadno smet, so zapisali na Intimate Medicine.

Ko beseda nanese na fatalne ženske ne smemo zanemariti številnih filmskih zvezd, čeprav so prave fatalke obstajale že v rimski mitologiji. Ženske moškega najprej zasužnijo in kasneje čustveno in duhovno povsem uničijo.
 

Izvor imena

Beseda izhaja iz francoske sintagme, ki v dobesednem prevodu pomeni smrtonosna ženska. Popularnost imena je v šestdesetih in sedemdesetih letih preteklega stoletja ponesla ameriška filmska produkcija.

»Fatalka je ženska oblečena v kombinežo črne svile in kamnitega srca. V glavnem uničevalka moških,« je nekoč izjavil nek filmski kritik.

In prav bistvo fatalne ženske je, da poudari svoje telesne čare, s karizmo prikrije svoj pravi karakter, obnori moške, od njih vzame kar želi in ga zavrže. Moški je toliko obseden z njeno lepoto in seksapilom, da bi zanjo naredil vse.
 

Prve fatalne ženske

Če se potopimo v zgodovino in mitologijo je bila prva fatalka prav Eva iz rajskega vrta, ki je očarala Adama in povzročila izvirni greh. Ne smemo pozabiti na Heleno Trojansko, zaradi katere je izbruhnila vojna. Seveda so jo poimenovali Lepa Helena.

Zraven lahko prištejemo znano kraljico, inteligentno Kleopatro po kateri je hrepenel ves svet in sumersko boginjo Ishtar, ki je bila utelešenje seksualne energije, ter greha in prva prostitutka, ki pa jo je v legendarnem Epu o Gilgamešu glavni junak, zavedajoč kako končajo njeni moški, zavrnil.

V grški mitologiji je bila vsekakor glavna fatalka prelestna Afrodita. Vse ženske so bile lepe, estetsko popolne in zaradi svojih čarov za moški spol pogubne.

 

Fatalke v filmih

Če ste gledali film »Zora« se zagotovo spomnite ribiča, ki ga je zapeljala fatalna ženska in to tako močno, da je bil zanjo pripravljen ubiti svojo ženo. Nekaj podobnega se je zgodilo v filmu »Poštar zvoni samo dvakrat«, v katerem je fatalna ženska (v originalu Lana Turner) napeljala ljubimca, da ubije njenega moža. Zanimiva je konstatacija, da fatalne ženske spremenijo moški karakter, ki se zaradi nje iz zglednega moža prelevi v morilca.

Ko že govorimo o filmskih likih ne smemo pozabiti dejstva, da so se prve fatalke v filmu pojavile v dvajsetih letih preteklega stoletja. Npr. Theda Bara, tedaj imenovana vamp-ženska, je svoj prvi fatalni film posnela že leta 1915.

Kmalu se ji je pridružila smrtonosna Pola Negri, lik pa so uspešno ohranjale pri življenju že prej omenjena Lana Turner (Poštar zvoni samo dvakrat), Gene Tierney (Leave her to heaven), Mary Astor (Malteški sokol), Rita Hayworth (Gilda) in Barbara Stanwyck (Dvojna prevara). Vse filmske junakinje, vse fatalne ženske, so obnorele glavne moške like, jih zavrtele okoli prsta in jih na koncu poskušale uničiti.
 

Fatalne ženske modernega časa

Tudi v današnjih dneh so fatalke inspiracija filmskim ustvarjalcem. Zagotovo se spomnite Prvinskega nagona, ki da jasno vedeti, da so fatalke v filmu še vedno prisotne. V filmu Telesne strasti, je glavni junak filma William Hurt, zaradi fatalne Kathleen Turner celo razbil steklena balkonska vrata, da bi se prikopal do njenega mednožja. V Prvinskem nagonu je Michael Douglas v vlogi detektiva zaradi fatalne Sharon Stone pozabil na verjetnost, da je morilka prav ona.

Vas mogoče zanima naslednje:

Je velikost pomembna?
Kaj veste o ženski masturbaciji?
Kakšen vibrator izbrati?
Privoščite si ljubimca
Analni seks naj bo prijeten
Poiščite vročo točko v njenem mednožju
 

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Prevara naj izboljša vaš partnerski odnos

13 junija, 2012 0